Open Lab Junior

Voor onze Willy Wortels in de dop

Bijbehorende foto voor activiteit Open Lab Junior

 

Ben jij altijd nieuwsgierig naar hoe iets werkt? Of wil jij later uitvinder worden? Dan is Open Lab Junior echt iets voor jou! 

 

Open Lab Junior is speciaal voor kinderen die het leuk vinden om technisch te knutselen en nieuwsgierig zijn naar creatieve technologie zoals filmpjes maken, solderen of dingen bouwen met kleine elektronica.Tijdens Open Lab Junior worden workshops gegeven waarbij steeds een ander onderwerp centraal staat. We werken in blokken van een aantal weken, zodat je de tijd hebt om van je eerste idee op papier ook echt een werkend model te bouwen. Samenwerken en samen dingen uitzoeken vinden we heel belangrijk. De workshopbegeleiders helpen je daarbij op weg, en je wordt zelf ook uitgedaagd om je medeleerlingen te helpen. Voor je het weet bouw je samen een robot, realiseer je een heus Augmented Reality project of speel je samen in een elektromechanisch muziekensemble met je zelfgebouwde instrument.

 

contactpersoon Open Lab Junior: Stellata Koppe skoppe@ckc-zoetermeer.nl

 

Blok 1: Knutsel een zeedraak van afvalmaterialen.

Met allerlei afvalmaterialen en technische snufjes maak je een stukje lijf, kop of staart van een levensgrote zeedraak. Samen met de andere kinderen maak je een monster, dat een rol gaat spelen in een echte theatervoorstelling.
Deze voorstelling zal plaatsvinden in november, in de Theaterzaal van CKC & partners. Wil je meespelen in deze voorstelling of kom je toch liever alleen kijken naar je creatie op het podium? Het kan allemaal!
 

Blok 2: LEGO stopmotion.

Altijd al een tekenfilm willen maken? Dat kan in deze Open Lab Junior workshop: 'Stop motion'
We gaan met LEGO en een telefoon een tekenfilm maken. Jullie gaan in teams scripts bedenken. 
Daarna gaan we de films opnemen.

"Wordt de regisseur van je eigen film!"
 

Blok 4: MYOD [Make Your Own Decor]

Maak je eigen filmset! Hoe leuk is het om een film te maken waarvan je alle onderdelen bedenkt en maakt. In deze eerste Open Lab Junior van het nieuwe jaar gaan we het decor maken. MYOD Make Your Own Decor. We gaan ook videotechnieken toepassen om het decor zo mooi mogelijk te maken. Doe je mee?

 

Blok 5:

Een decor heeft ook bewegende objecten nodig. In dit blok gaan we met gekleurde LED's en een computer een decorstuk maken die door een micro-computer wordt bestuurd.
Je leert ontwerpen, solderen, en programmeren. Hoe cool is dat?

 

Over het Digital Art Lab


Het Digital Art Lab is de research & development afdeling van CKC & partners. In het Digital Art Lab hebben we goede computers, 3D-printers, camera’s, kleine elektronica, een lasersnijder en nog veel meer. Het Lab is een uitgebreide Makerspace waar jong en oud terecht kan om zelf aan projecten te werken. Wij vinden het belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met nieuwe technologie, zodat zij later zelf hun wereld vorm kunnen geven. Daarom bieden wij op woensdagmiddag Open Lab Junior aan, waar deelnemers op speelse wijze kennis opdoen van allerlei coole technieken. We werken met een team van diverse workshopleiders, zodat er een grote variatie aan projecten aan bod komt. Er wordt onderling afgestemd wie welke workshops gaat geven. Daardoor sluiten de onderwerpen inhoudelijk mooi op elkaar aan. 

 


Bekijk de inschrijfopties
  • € 47,50 per blok
  • 8 - 12 jaar

Inschrijfopties

Docenten