Open Lab Junior

Voor onze Willy Wortels in de dop

Bijbehorende foto voor activiteit Open Lab Junior

 

Ben jij altijd nieuwsgierig naar hoe iets werkt? Of wil jij later uitvinder worden? Dan is Open Lab Junior echt iets voor jou! 

 

Open Lab Junior is speciaal voor kinderen die het leuk vinden om technisch te knutselen en nieuwsgierig zijn naar creatieve technologie zoals filmpjes maken, solderen of dingen bouwen met kleine elektronica.Tijdens Open Lab Junior worden er workshops gegeven waarbij steeds een ander onderwerp centraal staat. We werken in blokken van een aantal weken, zodat je de tijd hebt om van je eerste idee op papier ook echt een werkend model te bouwen. Samenwerken en samen dingen uitzoeken vinden we heel belangrijk. De workshopbegeleiders helpen je daarbij op weg, en je wordt zelf ook uitgedaagd om je medeleerlingen te helpen. Voor je het weet bouw je samen een robot, realiseer je een heus Augmented Reality project of speel je samen in een elektromechanisch muziekensemble met je zelfgebouwde instrument.

 

Blok 1

In het eerste blok (vanaf 7 september) van Open Lab Junior gaan we samen een mini stad bouwen. We leren nieuwe materialen en technieken kennen en gebruiken deze om onze stad leven in te blazen. Laat het fantaseren maar vast beginnen en dan zien we jullie gauw in het Lab!

 

Over het Digital Art Lab

Het Digital Art Lab is de research & development afdeling van CKC & partners. In het Digital Art Lab hebben we goede computers, 3D-printers, camera’s, kleine elektronica, een lasersnijder en nog veel meer. Het Lab is een uitgebreide Makerspace waar jong en oud terecht kan om zelf aan projecten te werken. Wij vinden het belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met nieuwe technologie, zodat zij later zelf hun wereld vorm kunnen geven. Daarom bieden wij op woensdagmiddag Open Lab Junior aan, waar deelnemers op speelse wijze kennis opdoen van allerlei coole technieken. We werken met een team van diverse workshopleiders, zodat er een grote variatie aan projecten aan bod komt. Er wordt onderling afgestemd wie welke workshops gaat geven. Daardoor sluiten de onderwerpen inhoudelijk mooi op elkaar aan. 

 

contactpersoon Open Lab Junior: Stellata Koppe skoppe@ckc-zoetermeer.nl

 

 


Bekijk de inschrijfopties
  • € 52,50 per blok
  • 6 - 12 jaar

Inschrijfopties

Docenten