CKC & partners is een cultureel collectief. Dat betekent dat we een netwerk zijn van kunstenaar-docenten, clubs, verenigingen en amateurgroepen. Gezamenlijk vormen we een grote samenwerking die bijdraagt aan de levendigheid en diversiteit van kunst, cultuur en techniek in Zoetermeer. 

Je kunt bij ons netwerk lessen in kunst, cultuur en techniek volgen. We noemen dit het aanbod in de vrije tijd. Onze ambitie is om er voor iedereen te zijn en dat betekent dat we ons aanbod zo divers mogelijk willen maken. 

Kunst, cultuur en techniek in Zoetermeer

De lessen in kunst, cultuur en techniek zijn slechts één onderdeel van wat CKC & partners is. We zijn er voor de kunst en cultuur in de hele stad Zoetermeer.

Je ziet ons dan ook bij veel evenementen in de stad. Onze leerlingen of koren verzorgen optredens, onze docenten en partners geven workshops of dragen met hun kennis en kunde bij aan de organisatie. Zo maken en houden we Zoetermeer cultureel aantrekkelijk.

Lees meer over wat we doen in ons jaarverslag ⬇

Jaarverslag CKC & partners 2020

Huis van de Amateurkunst

We zijn het Huis van de Amateurkunst in Zoetermeer. We hebben een prachtig gebouw en beschikken over topfaciliteiten. Van zangstudio’s tot ateliers. Van een grote theaterzaal tot een intiem auditorium. We hebben expositiemogelijkheden en meerdere podia waar een ieder kan optreden.

Theatergroepen, musicalgroepen, amateurgezelschappen, kunstenaars, bands, singer-songwriters en wie dan ook maar amateurkunst beoefent, is bij ons meer dan welkom. 

Lees meer over huren bij CKC & partners

Cultuur- en techniekeducatie op school

Wat we in de vrije tijd doen, doen we ook op de scholen. We helpen scholen om cultuur- en techniekeducatie een plek te geven.

Want als je wat uitzoomt, dan zie je dat kunst en cultuur je in bredere zin helpen om je creativiteit en je verbeeldingskracht te ontdekken en ontwikkelen. In de lessen techniek leer je hoe je onderzoekend en ontwerpend kan leren.

Naast cognitieve zaken als taal en rekenen, heb je veel aan creativiteit, verbeelding en weten hoe je een idee tot een plan of ontwerp brengt. Buiten de kaders denken is een vak op zich. En dat is iets dat je in je schoolcarrière, je werk en in de maatschappij heel goed kan gebruiken.

Lees meer over Cultuur en Techniek op school

 

Digital Art Lab

Je hebt vast ook weleens iets (of heel veel) gehoord over ons Digital Art Lab. Naast dat je hier vanaf 6 jaar terecht kunt om je innerlijke uitvinder en onderzoeker los te laten, want in het Lab is letterlijk niets te gek, zijn we hier ook bezig met de toekomst van kunst, cultuur en techniek.

Als je het over uitvindingen hebt: hier worden ze gedaan. En wordt meteen de link gelegd met ‘traditionele’ vormen van kunst en cultuur. Het voordeel van het netwerk, we zitten allemaal dicht bij elkaar.

Lees meer over het Digital Art Lab

 

Kunst en cultuur voor iedereen

Onze visie is dat kunst, cultuur en techniek je creativiteit en verbeeldingskracht ontwikkelen. Dat helpt je enorm in vrijwel alle aspecten van het leven en in de samenleving. Maar het zorgt er ook voor dat je je kunt uiten, en jezelf kunt zijn.

Je kunt ontdekken wat je talent is, waar je energie van krijgt en, misschien nog wel het belangrijkste, waar je plezier uit haalt.
Onze missie is dan ook: kunst en cultuur voor iedereen.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bereid je voor op elke maand een leuk overzicht van gezellige, mooie verhalen uit CKC & partners-land en nieuws dat handig is om te weten in je mailbox.

Kom erbij, al 2.500 mensen gingen je voor 😊

Ja, doe mij de nieuwsbrief!