In het Digital Art krijgen jongeren en studenten de ruimte om met nieuwe technologieën te experimenteren en hun eigen projecten waar te maken. Ze leren bij ons Lab door zoveel mogelijk zelf te doen én door peer teaching: het leren van elkaar. We bieden geen vastomlijnd cursusaanbod, de jongeren bepalen zelf waar ze zich op willen storten.

Innovatieve projecten

Het Lab is hierin faciliterend. De labmanager luistert goed naar de jongeren en verzamelt de ideeën. Daarna wordt bepaald wat de beste aanpak is voor het experiment of project. Soms is dat een cursus voor en door jongeren, een andere keer stellen we een productieteam samen of wordt er een bedrijfje opgericht. Ook samenwerking met partners (zoals de Dutch Innovation Factory, de Haagse Hogeschool, het Soundlings collectief of Koninklijke Visio) levert verrassend innovatieve projecten op.

 

 

Jongeren zijn de kern

Hoe dan ook, de jongeren vormen de kern van het Digital Art Lab. Dit is een ‘bottom-up’ aanpak. De mooiste ideeën ontstaan spontaan. De kracht is om ruimte te bieden aan al die ideeën, en op het juiste moment de pareltjes te selecteren. Die pareltjes werken we samen met de jongeren verder uit tot uitvoerbare projecten die uiteindelijk ook de traditionele kunst en cultuur verrijken.

 

 

 

Kunst ondersteboven

Zo hebben we tot ieders plezier de wereld van 3D-scannen en beeldende kunst bij elkaar gebracht. Expositiemogelijkheden kregen een extra dimensie. Door de expositie uit te breiden met 3D-scan konden bezoekers de kunstwerken letterlijk van alle kanten, virtueel, bekijken. En zelfs ondersteboven houden.

 

 

 

Open Lab

Iedere vrijdagmiddag is er Open Lab. Iedereen kan gratis naar binnen lopen om met alle apparatuur aan de slag te gaan. Het lab heeft een goed uitgeruste MakerSpace en diverse technisch onderlegde vrijwilligers. Behalve computers en filmapparatuur vind je er ook soldeerbouten, naaimachines, een 3D-printer, een lasersnijder en diverse elektronica.

Voor de peer teachers, de vrijwilligers en de Labfreaks is het lab ook op andere tijden toegankelijk.