Techniek & design

Nieuwe technologieën en ambachtelijke technieken

Techniek & design bij CKC & partners

Techniek is een onlosmakelijk deel van CKC & partners. Niet alleen met kunst en cultuur kun je je creativiteit en verbeeldingskracht versterken, ook techniek doet dat. En het mooie is, dat je bij ons mag doen wat je wilt, je mag maken wat jij bedenkt.

In ons Digital Art Lab kun je aan de slag met allerlei apparatuur: van soldeerbouten en naaimachines tot 3D-printers, muziekproductieapparatuur en iMacs met goede software. Op vrijdagmiddag kan iedereen er gratis binnenlopen om gebruik te maken van de apparaten en elektronica en hulp te krijgen van technisch onderlegde vrijwilligers en peer teachers: jongeren, digital natives, die precies snappen wat jij wilt en met je meedenken.

Met de ontwikkeling van de werkplaats krijgt onze Makerspace een enorme boost. En die was al goed uitgerust met het Digital Art Lab. In de werkplaats staan apparaten waarmee je ambachtelijke technieken kunt uitvoeren. Denk aan draaien en frezen en metaal- en houtbewerking. Een uitbreiding die een veelheid aan nieuwe mogelijkheden biedt door nieuwe technologieën met ambachtelijke technieken te combineren.

We zien techniek als een manier om uiting te geven aan je ideeën, je verbeelding en je creativiteit. Daarnaast vormt het Digital Art Lab onze Research & Development-afdeling. Hier worden uitvindingen gedaan die de traditionele kunsten verrijken. Lees meer hierover op de pagina over het Digital Art Lab.