Glas instroomcursus

Ervaar de magie van glaskunst

Bijbehorende foto voor activiteit Glas instroomcursus

Tijdens een glascursus krijg je begeleiding van onze docenten en assisten(ten). Ze delen graag hun kennis over glas bewerken, van het snijden van glasplaten tot koude slijptechnieken om glas af te werken. Binnen de verschillende groepen is ook onder de cursisten veel ervaring aanwezig. De chemie in de groep helpt menigeen om te groeien. Je krijgt de ruimte om jouw creativiteit in een glaskunstwerk om te zetten. 

Bij CKC & partners kun je gebruikmaken van prettige randvoorwaarden om jouw vaardigheid op het gebied van glastechnieken op te bouwen en steeds verder te verfijnen. Ons atelier is uitgerust met de apparatuur die je daarvoor nodig hebt. Sinds 2022 is er een vlakslijpmachine toegevoegd aan het bestaande arsenaal van vier ovens, een bankslijpmachine, een zaag en een zandstraalcabine.

Voor cursisten zonder ervaring is dit de basiscursus de aangewezen cursus om mee te starten. Zij krijgen een eigen programma om de basis te leren en kunnen zich optrekken aan de rest van de groep. Elk blok telt 5 reguliere lessen en een lange workshop les.

Tijdens de instroomcursus staan technieken met glaspoeders centraal in de twee workshoplessen. Deze gemengde cursus heeft inmiddels een grote groep trouwe gevorderde cursisten, waardoor er een wachtlijst is ontstaan. Elk blok telt 10 reguliere lessen en een lange workshop les.

Goed te weten:

  • Er zijn geen proeflessen voor Glas
  • Is deze cursus vol en wil je op de reservelijst geplaatst worden, stuur dan een mail naar cursusadministratie@ckc-zoetermeer.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen.

Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 118,80 per cursus
  • voor 18 jaar en ouder
  • ZoetermeerPas

Aanmelden

Maak hieronder je keuze

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent