Glas

Delicaat materiaal met grandioos effect

Glas bij CKC & partners

Glas is een prachtig materiaal om creatief in te werken. Het is bij aanvang scherp en hard maar kan met de hitte van de oven vloeibaar en zacht worden. Binnen glasfusing, het werken met glasplaten in een oven, zijn er veel verschillende technieken mogelijk. Je kunt hele delicate en ook hele robuuste werkstukken maken. 

Tijdens een glascursus krijg je begeleiding van onze vakdocenten. Ze delen graag hun kennis over glas bewerken, van het snijden van glasplaten tot koude slijptechnieken om glas af te werken. Technieken met glasverven of eindeloze mogelijkheden met gekleurd glas. Ook heb je er letterlijk en figuurlijk de ruimte om jouw creativiteit in een glaskunstwerk om te zetten. 

Bij CKC & partners kun je gebruikmaken van prettige randvoorwaarden om jouw vaardigheid op het gebied van glastechnieken op te bouwen en steeds verder te verfijnen. Ons atelier is uitgerust met de apparatuur die je daarvoor nodig hebt. Sinds 2022 is er een vlakslijpmachine toegevoegd aan het bestaande arsenaal van vier ovens, een bankslijpmachine, een zaag en een zandstraalcabine.
Er zijn drie lesmomenten in de week, elk met net een ander karakter. Binnen het dinsdagatelier is ruime werktijd een kenmerk en pluspunt. Dit dinsdagatelier telt twee blokken van 15 lessen. In 2023 is er in het tweede blok een extra lange workshoples gepland. 

De gevorderdencursus op de zaterdagochtend heeft het langste seizoen met dertig lessen. Drie van de lessen zijn extra lange workshops waarin met de hele groep nieuwe en uitgediepte thema’s worden behandeld.
De instroomcursus van de zaterdagmiddag bestaat uit twee blokken. Voor cursisten zonder ervaring is dit de aangewezen cursus om mee te starten. Zij krijgen een eigen programma om de basis te leren en kunnen zich optrekken aan de rest van de groep. 
Elk blok telt 10 reguliere lessen en een lange workshop les. Reacties staan centraal in deze twee workshoplessen. Reacties van diverse kleuren glas in de oven en reacties bij een koude afwerkingstechniek met speciale metaalverven en oxidatie. 

Nog enkele opmerkingen tot slot. De docent bepaalt of een cursist gevorderd genoeg is om in te stromen bij een van de twee gevorderden cursussen (het dinsdagatelier of de cursus glas gevorderden op zaterdagochtend). 
De cursussen glas zitten niet in het CKC-brede programma voor proeflessen omdat ze altijd snel vollopen en we geen valse verwachtingen willen wekken.
Wil je op de reservelijst voor een cursus geplaatst worden, stuur dan een mail naar cursusadministratie@ckc-zoetermeer.nl. Zodra zich mogelijkheden voordoen, wordt er contact met je opgenomen.