Glas basiscursus

Raak in de ban van de mogelijkheden van glas

Bijbehorende foto voor activiteit Glas basiscursus

Voor cursisten zonder ervaring is dit de aangewezen cursus om mee te starten. Zij krijgen in vijf lessen een programma om de basis te leren en te ervaren of glasbewerken bij hen past.
We werken hierbij eerst met het relatief goedkope vensterglas (materiaalkosten ongeveer € 20). De eerste week ga je snijden en lijmen, vervolgens slijpen en zandstralen. In de derde les bereid je een reliëf voor dat in de oven gaat smelten. De vierde week komt de techniek van glasverven aan bod en in de vijfde les werken we met gekleurde glaskorrels. De grote hoeveelheid mogelijkheden en diversiteit zal je verbazen!
 
Als je al wat ervaring hebt, ben je ook van harte welkom. In een gemêleerde groep van maximaal 10 cursisten kun je inspiratie op doen en anderen inspireren!
Een kleine waarschuwing… met glas werken is vaak verslavend. Het is geen goedkoop materiaal. Cursisten gaan meestal na het vensterglas over op gekleurde glasplaten om mee te werken. Dit specialistische glas is in verhouding ruim vijf keer zo duur als het vensterglas.
 

Aanmelden voor deze cursus is momenteel nog niet mogelijk.

 


Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 128 per cursus

Inschrijfopties

Docenten