Vocapella is een gemengd koor van ongeveer 25 zangers (m/v). Het koor werd in 1983 opgericht als onderdeel van de Stichting Huismuziek Nederland, afdeling Zoetermeer. In 1993 zocht het koor aansluiting bij de Stedelijke Muziekschool Zoetermeer. Sinds het samengaan van een viertal Zoetermeerse culturele instellingen in 2000, maakt kamerkoor Vocapella deel uit van de afdeling muziek van het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) in Zoetermeer.
Het koor staat sinds 2020 onder leiding van Liselet van Gent.

Lees hier wat een kamerkoor is.

Repetities

Tijdens de repetities op woensdagavond wordt aandacht besteed aan solfège, techniek, klankkleur, intonatie en homogeniteit. De koorleden oefenen thuis de noten m.b.v. oefenmidi's (op de computer), en leren de teksten.

Voor meer informatie bel je met koorlid Thea den Dulk: 079 - 3520380.
 

 

 

 

 

 

Buurttuin de Zoete Aarde

Repetitie in de Buurttuin de Zoete Aarde, juli 2021.

fotografie @Rein de Groot

 

 

 

 

 

 

 

Concerten

Ongeveer twee maal per jaar wordt een concert gegeven, meestal in Zoetermeer of omgeving, a capella of in samenwerking met solisten en/of ensemble. Regelmatig wordt ook meegewerkt aan door anderen georganiseerde activiteiten of concerten.
Het repertoire van Vocapella is divers; door alle stijlperioden heen, zowel geestelijk als wereldlijk. De historische achtergrond van de liederen wordt tijdens een concert toegelicht.

Tweede foto: 3 juni 2021 Concert in Zoete Aarde

 

 

 

 

Studiedag

Soms wordt er een studiedag of workshop gehouden om extra te werken aan koorklank en zangtechniek.