Ontdek jouw talent!

Meerdere keren per jaar organiseert CKC & partners, samen met de buurtsportcoaches van de gemeente Zoetermeer, ‘Ontdek je Talent’. Tijdens dit programma kun je kennis maken met verschillende soorten spel, sport, kunst en cultuur en wie weet ontdek jij wel jouw (verborgen) talent of nieuwe hobby!  

Ga jij het liefst creatief aan de slag met je handen? Dan maak je de mooiste creaties tijdens een workshop beeldende kunst of techniek. Liever actief aan de slag? In het circus of met de dansdocent kun jij al je energie kwijt! Of sta jij straks de sterren van de hemel te spelen na een workshop presenteren, theater of muziek. Er is genoeg keus, dus kom gezellig meedoen!


Wanneer: 22 februari 2024 van 09:30 uur tot 13:00 uur
Voor wie: kinderen van 7 t/m 14 jaar
Waar: gebouw CKC & partners (Leidsewallen 80)
Prijs: € 2,- / gratis met ZoetermeerPas
Heb je een Zoetermeerpas? Dan is deze activiteit gratis. Selecteer de ZoetermeerPas kaartjes tijdens het afrekenen en neem je ZoetermeerPas mee naar de activiteit.

Kies maar en schrijf je in!

Welke workshops wil jij volgen?

Keuze 1: Presenteren & Orkestmuziek

Presenteren: Leer jezelf presenteren tijdens deze workshop. Comedian en acteur Musa leert je alles wat je moet weten om stevig op het podium te staan. Hoe sta je op voor jezelf en laat je jezelf echt zien? Je leert trics die je kunt gebruiken op het podium als acteur of stand-up comedian, maar ook als je een schoolpresentatie moet geven.

Orkestmuziek: Leer alles over spelen in een orkest en maak op een ludieke manier kennis met blaasinstrumenten. Je krijgt uitleg over de verschillende (blaas)instrumenten en gaat er ook zelf mee oefenen! Zo ga je aan de slag met trompetmondstukken en tuinslangtrompetten en kijken we naar diverse koperinstrumenten. Ook een eerste kennismaking met noten en notenwaardes komen in spelvorm voorbij.

Schrijf je hier in

 

 

Keuze 2: Popsongclub & Circus

Popsongclub: Een coole les voor popsterren in de dop! Vind je het leuk om popliedjes te zingen en wil je dat graag met andere kinderen doen? Dan is deze workshop echt iets voor jou!
Je gaat zingen, dansen en werkt naar een leuk presentatiemoment toe. Het wordt een hele gezellige workshop waarbij je ook veel gaat leren.

Circus: Word een echte circusartiest tijdens deze workshop. Maak o.a. kennis met jongleren met doekjes, balletjes, kegels, diabolo en Chinese draaibordjes. Leer balanceren op een koord en de loopbal en ontdek de kunst van het eenwielfietsen.

Schrijf je hier in

Keuze 3: Digital Art Lab & Toneel

Digital Art Lab: In het Digital Art Lab komen kunst en techniek samen. Experimenteren, nieuwe dingen uitproberen en vooral plezier maken staan tijdens deze workshop voorop.  
Ben jij nieuwsgierig en wil je ook weleens technisch knutselen? Ga op onderzoek uit, probeer meerdere dingen uit en bouw je eigen muziekinstrument. Ga op onderzoek uit, probeer meerdere dingen uit en bouw een auto die met behulp van een ballon kan rijden. 
Aan het eind van de workshop houden we een wedstrijd: wie heeft de snelste auto gemaakt?

Toneel: Droom jij weleens van een rol in een film of op tv? Of lijkt het je leuk om eens op het toneel te staan? Kom dan meedoen met deze workshop toneel en leer alles over toneelspelen.
Leer hoe je een rol of typetje bedenkt en speelt, samen spelen met anderen en een verhaal maken op toneel. 

Schrijf je hier in

Keuze 4: Musical & Beeldende kunst

Musical: Dansen, zingen, acteren: musical combineert alles tot een geweldige uitvoering die barst van het enthousiasme en plezier. Als musicalster moet je van vele markten thuis zijn en dat ook nog kunnen combineren op het podium, tijdens deze workshop leer je hoe je dat kunt doen! Samen gaan we aan de slag om een super leuk liedje in te studeren waarbij we de heupen losgooien, onze stembanden ook in beweging zetten en ons beste acteerspel tevoorschijn toveren. We werken toe naar een mini optreden, waarbij we het publiek meenemen in een andere wereld, doe jij met ons mee? 

Beeldendekunst: Vreemde Koppen!   
Hoeveel ogen zitten er op jouw hoofd? Tijdens deze workshop ga je een bijzondere kop tekenen en schilderen. Zo’n hoofd heb je nog nooit eerder gezien! We spelen samen een tekenspelletje waardoor er een heleboel bijzondere, grappige en gekke koppen ontstaan! Het lijkt wel alsof je in een lachspiegelpaleis terecht bent gekomen. Aan het eind van de workshop neem je allemaal je eigen tekeningen mee naar huis.

Schrijf je hier in

Keuze 5: Techniek & Hip-hop

Techniek: Lekker creatief aan de slag en werken met je handen. In deze workshop leer je niet alleen hoe je op de juist en veiligste manier kunt werken, maar ga je ook zelf aan de slag! Leer, ontwerp, werk af en neem je eigen kunstwerk mee naar huis. We maken onze eigen blokfluit en wie weet kunnen we ze zelfs wel bespelen!

Hip-hop: Hou jij van muziek en vind je het leuk om te dansen? Lekker bewegen en plezier staan voorop in deze workshop! Altijd al eens HipHop willen proberen? Upgrade je dans skills tijdens deze workshop en vibe mee met echte HipHop docenten die je de coolste choreo’s leren. Bounce, rock & groove jij mee?!

Schrijf je hier in

Keuze 6: Theater & Muziek

Theater: Theater prikkelt de fantasie, werkt bevrijdend en is ontzettend leuk om te doen. En of je het nu heerlijk ontspannen vindt om af en toe in de huid van een ander te kruipen of dat je met improvisatie een hele andere kant van jezelf wilt laten zien, in deze workshop kan het allemaal. Leer wat er nodig is om theater te maken, maak samen met anderen een verhaal van begin tot eind en speel de sterren van de hemel.

Muziek: Wist je dat muziek..Goed is voor je mentale en fysieke gezondheid? Het zorgt voor een betere concentratie? Maar ook een betere motorische ontwikkeling? Tijdens deze workshop draait alles om het plezier in samen muziek maken. En het mooieis: iedereen kan het! Muziek maken in je eentje is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker. Altijd al willen leren drummen? Dit is je kans! Drummen is leuk en uitdagend, een manier om jezelf uit te drukken en plezier te hebben. Als drummer bepaal je het tempo en the groove, samen met de bassist vorm je de ruggengraat van de band. Tijdens deze workshop gaan we  een basisritme aanleren. Zo speel jij straks mee op muziek van Harry Styles, The weeknd en Dua Lipa.

Schrijf je hier in