Winnaars Young Music Talent 2024

Vrijdagavond 19 april was de finale van de muziekwedstrijd Young Music Talent in de Theaterzaal van CKC & partners. De winnaars zijn Eleonora Ceretto, Elisabeth Cammeraat, Dolce Trio en MerQury. 

Young Music Talent is een competitie waarin jonge muzikale talenten strijden om verschillende prijzen per categorie. Zoals een optreden op een groot podium in de stad, een Codarts Masterclass, een Residentie Orkest Experience en een optreden tijdens het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer. Deze laatste prachtige prijs werd uitgereikt door wethouder Wim Blansjaar en gewonnen door de band MerQury.

Toch is Young Music Talent veel meer dan een competitie. Young Music Talent is de uitdaging en kans voor jong muzikaal talent om zich verder te ontwikkelen. Zo krijgen de deelnemers tips van een vakkundige jury (bestaande uit Joep Annegarn, Marloes de Natris en Lodi van der Weerden), werken ze aan hun podiumskills tijdens de workshop Podiumpresentatie én ontmoeten ze andere muzikale jongeren. Zo bouwen ze aan een mooi netwerk en ontstaan er vooral nieuwe vriendschappen. 

De getalenteerde solisten en gedreven ensembles presenteerden zich aan een vakjury, in vier verschillende categorieën. De winnaars van dit jaar zijn: Eleonora Ceretto (piano) in de categorie solisten t/m 11 jaar. Elisabeth Cammeraat (viool) in de categorie solisten 12 tot 18 jaar. Het Dolce Trio, bestaande uit Nirecka van Rhee (viool), Wende Gringhuis (cello) en Xiaohan Zhou (piano) won de categorie Ensemble Klassieke Muziek. De enthousiaste band MerQury won de categorie Ensemble Lichte Muziek. 

Zowel de organisatie, de deelnemers en het publiek kijken terug op een fantastische editie. Young Music Talent is mogelijk gemaakt door het Residentie Orkest, Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, Ebony Ensemble en Vrienden van CKC en georganiseerd door CKC & partners.

 

ZFM heeft tijdens de finale een leuke videoreportage gemaakt, bekijk hem hier.


Foto's: Chris Lans

Swipe voor meer foto's
 

Winnaars Young Music Talent 2024