Sarah zingt kerstliedje ZangExpress

Sarah Smit is 11 jaar oud, zit in groep 8 van IKC de Edelsteen en ze is kind aan huis bij CKC & partners. Ze begon al als peuter met Klap eens in je handjes en groeide door naar Kleuterdans en danslessen Jazz. Dit jaar volgt Sarah ook Klassiek Modern bij Dansschool Dansis, waarvoor ze zelfs gesponsord wordt door ons Talententraject. Een echt multitalentje dus, want daarnaast vindt ze het ook leuk om dingen te maken. Vorig jaar volgde ze de cursus Fashion Design en dit jaar doet ze mee met de Musical productiecursus. 

Of ze dan nog tijd over heeft? Jawel; want zeg je ‘musical’ dan zeg je ‘zingen’. Sarah heeft al de nodige ervaring opgedaan. Zo speelde ze al kleine Nala in de musical de Lion King in het Circustheater en zong ze  bij Kinderen Voor Kinderen. Ze volgt zanglessen bij onze docent Shirley Spoor en samen met Shirley heeft Sarah nu het kerstliedje voor ZangExpress opgenomen!


Hoe ben je ertoe gekomen dat je het kerstliedje van ZangExpress mocht opnemen? 
“Mijn moeder en ik hebben zelf een liedje geschreven en mijn zangjuf Shirley heeft dit aan ZangExpress laten horen. Daarna vroegen ze Shirley of ze het kerstliedje wilde zingen en ze wilden er ook een kinderstem bij. Toen dachten ze aan mij!”

Hoe heet het liedje? En waar gaat het over?
“Het heet ‘Kerstfeest met jou’. Het gaat over gezellig bij elkaar zijn met kerst en terugkijken op het afgelopen jaar.”

Hoe vond je het?
“Super vet! Het is een mooi en vrolijk liedje, ik krijg er een heel fijn gevoel bij. Zo’n knus en warm kerstgevoel.”

Kun je voor ons omschrijven hoe het in zijn werk gaat?
“Ik kreeg een paar dagen vooraf de tekst gemaild en de melodie zodat ik alvast kon oefenen. Daarna gingen we naar de studio, waar Shirley net haar deel had ingezongen. Ik mocht daarna. Je zingt dan een paar keer het liedje en dan kiezen ze stukjes uit.” 

Kan je een van de leukste momenten benoemen?
“Ik vond het allerleukst om weer achter zo’n grote microfoon te staan met zo’n te grote koptelefoon op mijn hoofd en lekker te zingen!”

Was dit de eerste keer dat je een liedje opnam of heb je dat al vaker gedaan? En zou je het vaker willen doen?
“Ik zat in koor 41 van Kinderen voor Kinderen. Toen hebben we alle liedjes van album 41 zoals ‘En Toen’ en ‘Moeilijke vragen’ opgenomen. Natuurlijk wil ik het vaker doen!”

Wat is je droom?
“Om op Broadway op een podium te staan en dat iedereen dan gaat meezingen en er vuurwerk uit het podium komt.”

Tegen wie kijk je op en waarom?
“Adele, zij schrijft heel erg over haar gevoelens en dat is een kwestie van dat durven te delen met de wereld. En Maan, haar liedjes maken me heel blij en de energie die zij uitstraalt maakt het ook leuk om naar haar te kijken en te luisteren.”

Wat zou je graag tegen anderen willen zeggen die misschien niet zo goed durven als jij? 
“Toen ik als allereerste zong voor meer mensen dan mijn familie vond ik het de eerste paar regels super spannend! Maar hoe verder ik door bleef zingen, hoe leuker het werd en hoe meer ik ook zag dat andere mensen er van genoten. Toen ik op het podium stond voelde ik me net alsof ik de prinses in het sprookje was; iedereen keek naar mij. Dat is hartstikke leuk. Dus als je twijfelt; gewoon doen! Want als je het nooit doet, dan mis je heel wat in je leven. Omdat ik van kleins af aan al in het CKC ben, voelt het net alsof we een grote familie zijn en de familie mag nog veel groter worden!”

Beluister het kerstliedje Kerstfeest Van Jou van ZangExpress, Shirley en Sarah hier via Spotify

 

Sarah zingt kerstliedje ZangExpress