Shirley Spoor

Shirley is bij het grote publiek nog steeds bekend als zangeres van Adlicious. Daarmee nam ze deel aan the X-factor, maar ze is bovenal zangeres en coach. Daarnaast is ze ook nog eens producer en host.

Shirley Spoor studeerde drie jaar Jazz, maar uiteindelijk is zij in 2010 afgestudeerd aan de popafdeling van Codarts. Haar grote passies waren sport, dans en theater, maar op de theaterschool kwam zij erachter dat zingen nog meer haar ding was. Shirley is begonnen als backing vocalist bij o.a. Kyteman, Extince & Charlene.

In 2010 is ze samen met Jordy van Toornburg en Laise Sanches de groep Adlicious begonnen. Ze hebben eerst meegedaan aan X-Factor UK en in 2011 zijn ze als 2e geëindigd bij de Nederlandse X-factor. Sindsdien is het alleen maar bergopwaarts gegaan met hun carrière en speelt de groep nog steeds op in binnen- en buitenland waar ze elke zaal op z’n kop weten te zetten.

Als lid van een succesvolle zanggroep weet Shirley als geen ander hoe belangrijk het is om op het podium eenheid en energie uit te stralen. Als je in je optredens samenwerkt, elkaar aanvult en elkaars energie overneemt wordt een optreden van een groep pas echt een groepsoptreden. Naast het optreden coacht Shirley een aantal artiesten voor Sony Music NL, waaronder TP4Y, en probeert ze haar enthousiasme en kennis door te geven aan de volgende generatie.