Meet me: drumdocent Herralt Hoving

In de rubriek Meet me leren we een docent beter kennen. In deze Meet me: Herralt Hoving, een echte muziekliefhebber die overloopt van het enthousiasme voor de drums en dit met veel plezier doorgeeft aan anderen. 

Je voor- en achternaam
Herralt Hoving

Welke cursus(sen) of activiteit(en) geef je?
Ik ben Herralt Hoving en geef op maandagavond drumles bij CKC & partners in Zoetermeer. Tijdens de les leer ik de cursisten meer over verschillende muziekstijlen en ik geef hen tips, zoals voor het spelen in een band/orkest en nog veel meer!

Wat is het gekste dat je in een les of repetitie hebt meegemaakt?
Eigenlijk kijk ik nooit zo snel op van dingen. Toch is er een ding dat wel erg grappig is. Ik was met een band aan het repeteren voor een grote liveshow en een van de muzikanten was wel erg rustig. Wat bleek? Hij was in slaap gevallen en tijdens het spelen lag hij nog steeds te slapen. En wij maar afvragen waarom hij niet meespeelde haha! 

Welke oud-leerling/cursist is je het best bijgebleven en waarom?
Dat zijn er wel meerdere. Zoals bijvoorbeeld de leerlingen die na de lessen doorgaan richting het conservatorium of een vooropleiding. Dat blijft bijzonder en dat vind ik echt super. Als ik dan toch één persoon moet noemen, dan is dat een oud leerling van 75+. Deze man speelde nog maar één of twee jaar drums en was na een paar lessen niet meer te stoppen. Fantastisch! 

Wat betekent het kunnen uitoefenen van jouw vak voor jou?
Ik vind drummen het allerleukste dat er is en dan deze passie doorgeven aan anderen, ja dat is echt supervet! Als docent zie ik mensen van jong tot oud genieten van muziek en het samenspel. Dat is het mooiste wat er is. 

Als je morgen wakker zou worden en je had 1 nieuwe kwaliteit of mogelijkheid, wat zou het zijn?
Ik zou zo graag weer opnieuw touren in het buitenland. Nu de coronamaatregelen zo goed als opgeheven zijn, komt dat er ook zeker weer aan. 

Is er iets waar je al heel lang van droomt? En waarom heb je het nog niet gedaan?
Een studie volgen in Amerika. Ik heb dit nog niet gedaan omdat ik bang ben mijn carrière in Nederland te verliezen. 

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?
Maak muziek met je gevoel en je oren! Hierdoor ga je lekker grooven en ga je op in je muzikaliteit. Ik vind muziek maken het allerleukste dat er is en dan zeker het drummen. 

Waar kan ik jou voor wakker maken?
Een gezellig feestje of een gaaf concert! Maar toch ook wel goed eten of een biertje haha! 

Waar hoop je over 5 jaar te staan?
Ik hoop dan lekker muziek te maken met allerlei soorten bands of artiesten op leuke podia en festivals! Daarnaast hoop ik nog veel studiowerk te doen. 

Heb je een website, Facebook- of Instagram-pagina waar we nog meer over je te weten kunnen komen?
Yes zeker! 

●    Instagram: @Herralthoving
●    Facebook: @Herralthoving
●    YouTube: @Herralthoving

Meet me: drumdocent Herralt Hoving