Viool/Altviool

Vioolspelen voor jong en oud

Bijbehorende foto voor activiteit Viool/Altviool

Viool
De viool is een prachtig en veelzijdig strijkinstrument. Je kunt er allerlei klankkleuren mee maken en zo vele emoties mee uitdrukken. De viool wordt gebruikt in klassieke orkesten en ensembles maar ook in de jazz en in pop- en volksmuziek.

In de lessen op het CKC wordt de techniek die nodig is om de viool te kunnen bespelen stap voor stap opgebouwd, aangepast aan de leeftijd en ontwikkeling  van de leerling. De viool is bij uitstek een samenspel-instrument. In en buiten het CKC zijn volop mogelijkheden om met je viool samen met anderen muziek te maken. Je leert eerst strijken en tokkelen op de viool. Ook leer je tijdens de lessen noten te lezen en jezelf presenteren voor publiek.

Wil je ervaren hoe het is om een viool vast te houden en aan te strijken? Je bent altijd welkom voor een proefles bij een van de docenten. Speciaal voor kleuters zijn er al korte cursussen.
 

Altviool | Diepe klank en melancholisch mooi
De altviool is iets groter dan de viool. Daardoor is de klank lager en donkerder en klinkt de alt vaak wat warmer dan de kleinere viool. Een ander verschil is dat de  bladmuziek grotendeels is geschreven in de altsleutel i.p.v. de G-sleutel. 

In de lessen leer je stap voor stap de grondbeginselen van het instrument onder de knie te krijgen. Aangepast aan de ontwikkeling en leeftijd v.d. leerling. Met het leren bespelen van de altviool kan je net zo jong beginnen als met viool. Eventueel kun je ook later overstappen nadat je eerst viool hebt leren spelen of zelfs deze instrumenten combineren.

Altviool is bij uitstek geschikt voor kamermuziek en orkestspel. Altviolisten zijn vaak schaars dus je bent meestal zeer welkom bij ensembles als je (ook) dit mooie instrument bespeelt! 

 

Volg je een indiviuele les, duoles, of groepsles? Dan krijg je 50% korting op het lesgeld bij aanmelding voor een band, ensemble, koor of orkest.

Let op:
Duoles kan alleen iom de docent een wekelijkse individuele les worden van 20 minuten.

 


Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 697,50 per jaar
  • mogelijkheid te betalen in termijnen
  • voor 4 jaar en ouder
  • ZoetermeerPas

Inschrijfopties

Docenten