Ukelele

Ukelele leren spelen bij CKC & partners

Bijbehorende foto voor activiteit Ukelele

De ukelele is een populair snaarinstrument en maakt momenteel zijn comeback! Het zeer toegankelijke kleine snaarinstrument is in 1897 door Portugese immigranten van Madeira naar Hawaï gebracht. Tegenwoordig wordt het steeds vaker in de folkrock gebruikt. Ga op ukelele les bij CKC & partners en leer ukelele spelen als een pro.

Vrij vertaald betekent ukelele ‘springende vlo’, wat verwijst naar de bewegingen van de vingers tijdens het spelen. Tijdens ukelele les ontwikkel je de vaardigheid om ukelele snaren te bespelen, iets wat ook bij gitaarspelen goed van pas komt.

Waar er bij gitaren onderscheid wordt gemaakt tussen akoestisch en elektrisch, worden ukeleles onderverdeeld op basis van hun stem. De stem van de ukelele – sopranino, soprano, concert of alto, tenor en bariton – is van invloed op de grootte en toon van het instrument. Hoe hoger de stem, hoe kleiner het instrument. Vandaar dat de sopranino ukelele het kleinst van formaat is en de bariton het grootst.

Ukelele les wordt gegeven in diverse varianten. Docent Jun Bai de Jong geeft zowel individuele lessen als duo lessen en groepslessen. Sjaak heeft al ontelbaar veel mensen lesgegeven op de akoestische en elektrische gitaar. Sinds enkele jaren geeft hij ook les in ukelele spelen. Bekijk de mogelijkheden voor de diverse lessen hieronder.

Ben je op zoek naar een ukelele workshop voor een jong kind (4 tot 6 jaar)? Bekijk dan eens onze pagina kleuterukelele. Want ook voor de kleintjes is ukelele leren spelen een leuke bezigheid!


Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 697,50 per jaar
  • te betalen in 9 termijnen
  • voor 6 jaar en ouder
  • ZoetermeerPas

Aanmelden

Maak hieronder je keuze

Ukelele duoles

Voor leeftijd:
6 - 99 Jaar
Door wie:
Carolina Agudin, Jun Bai de Jong
Waar:
CKC Zoetermeer
Wanneer:
Vanaf ma 2 september 2024
lesdag en -tijd in overleg
40 min per week
Aantal:
38
Prijs:
€ 830 - t/m 20 jaar
€ 1002 - vanaf 21 jaar

Ukelele groepsles

Voor leeftijd:
6 - 99 Jaar
Door wie:
Carolina Agudin, Jun Bai de Jong
Waar:
CKC Zoetermeer
Wanneer:
Vanaf ma 2 september 2024
lesdag en -tijd in overleg
40 min per week
Aantal:
38
Prijs:
€ 697,50 - t/m 20 jaar
€ 844 - vanaf 21 jaar

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent