Saxofoon

Zacht en zwoel, hard en helder: de saxofoon heeft alles

Bijbehorende foto voor activiteit Saxofoon

Dankzij de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax hebben wij er sinds 1840 een prachtig instrument bij, namelijk de saxofoon. Er zijn verschillende soorten saxofoons: sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Het is een instrument met een grote dynamiek, wat betekent dat het geluid van de saxofoon hard en briljant kan klinken, maar ook fluisterzacht en zwoel.

Als je begint met saxofoon leren spelen, doe dat meestal op de altsax, want die is relatief licht van gewicht en makkelijk vast te houden. Je kunt op dit instrument bijna elke muziekstijl spelen.

Saxofoon behoort tot de houtblaasinstrumenten. Dit klinkt vreemd, want het instrument is van koper. Alleen het riet aan het oorspronkelijk houten mondstuk zorgt ervoor dat de saxofoon - net zoals klarinet, hobo en fagot - tot de groep van houtblazers wordt gerekend. Het instrument werd eerst vooral bespeeld in harmonie- en fanfareorkesten, maar vervolgens ook in klassieke orkesten en musicals.

Sinds de komst van radio en tv nam de populariteit van de saxofoon in muziek een grote vlucht en tegenwoordig klinkt de sax volop in allerlei muziekstijlen als jazz, blues, latin, funk, soul, pop en rock.
Dus aarzel niet langer en meld je aan voor een introductiecursus saxofoon om kennis te maken met dit fantastische instrument.

Let op:
Duoles kan alleen iom de docent een wekelijkse individuele les worden van 20 minuten.


Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 697,50 per jaar
  • betaling in termijnen mogelijk
  • voor 6 jaar en ouder
  • ZoetermeerPas

Aanmelden

Maak hieronder je keuze

Saxofoon duoles

Voor leeftijd:
6 - 99 Jaar
Door wie:
Eloy Wigman
Waar:
CKC Zoetermeer
Wanneer:
vanaf ma 28 augustus 2023
ma, di, wo of do, tijd in overleg
lesduur 40 min
Aantal:
38
Prijs:
€ 768,50 - t/m 20 jaar
€ 928 - 21 jaar en ouder

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent