Fagot

Word bekend met het typische fagot geluid

Bijbehorende foto voor activiteit Fagot

In verreweg de meeste klassieke muziek vervult de fagot de rol van tenor of bas. Bijzonder aan de fagot is het grote verschil in klankkleur tussen de lage en de hoge tonen. Dit houten blaasinstrument ziet er indrukwekkend uit door zijn lengte en metalen mondstuk aan de bovenkant. Zo zijn er ook verschillende soorten fagot instrumenten zoals de barokfagot en de contrafagot.

Het typische fagot geluid kennen we van ‘Peter en de Wolf’, het instrument verklankt de grootvader van Peter met een bassig warme, diepe klankkleur. De fagot is een dubbel riet blaasinstrument, net als bij de hobo, en behoort tot de groep van de houtblazers. Wie fagot wil leren spelen en muziekles neemt, kan na een tijdje al in een klein ensemble spelen en op den duur deelnemen aan een symfonieorkest. Al zijn er natuurlijk allereerst ook fagotsolo’s om te ontdekken en te leren spelen.

Erik Reinders leert je fagot spelen als geen ander. Naast fagotdocent speelt Erik als fagottist en contrafagottist in het Residentieorkest in Den Haag is en is hij gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium. Wil je beginnen met een muziekinstrument leren spelen? Dan is de fagot iets voor jou!

Volg je een indiviuele les, duoles, of groepsles? Dan krijg je 50% korting op het lesgeld bij aanmelding voor een band, ensemble, koor of orkest.

Let op:
Duoles kan alleen iom de docent een wekelijkse individuele les worden van 20 minuten.


Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 768,50 per jaar
  • te betalen in 9 termijnen
  • voor 11 jaar en ouder
  • ZoetermeerPas

Aanmelden

Maak hieronder je keuze

Fagot duoles

Voor leeftijd:
11 - 99 Jaar
Door wie:
Erik Reinders
Waar:
CKC Zoetermeer
Wanneer:
Vanaf ma 2 september 2024
maandag, tijd in overleg
lesduur 40 minuten
Aantal:
38
Prijs:
€ 830 - t/m 20 jaar
€ 1002 - vanaf 21 jaar

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent