Rijnlands symfonie orkest

Samen musiceren is het mooiste dat er is

Bijbehorende foto voor activiteit Rijnlands symfonie orkest

Ben je een enthousiaste amateurmusicus en speel je (alt)viool, contrabas of een koperinstrument? Vind je het een uitdaging om samen hard te studeren voor minimaal twee concerten en koorbegeleidingen per jaar? Dan is het RSO misschien een uitdagende wekelijkse activiteit voor jou.

Het RSO is een symfonie orkest dat bestaat uit ongeveer 40 amateurs die hun instrument goed beheersen. Bij ieder nieuw programma wisselen we van lessenaar zodat ieder op zijn beurt de eerste of tweede partij speelt. De blazers verdelen onderling de eerste en tweede partij. Jaarlijks geeft het orkest twee eigen concerten, één in het voorjaar en één in het najaar. Daarnaast verleent het orkest medewerking aan de begeleiding van koren uit de wijde omgeving. Het orkest legt zich toe op een zo breed mogelijk repertoire. Componisten van 1750 tot heden staan op het programma. Ook werken van Nederlandse componisten worden soms gespeeld. Regelmatig treedt het orkest op met een solist.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer kijken en luisteren tijdens onze repetities op dinsdagavond of neem contact met ons op via onze secretaris (secretaris@rijnsymfo.nl).


Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 137 per jaar
  • voor 18 jaar e.o.

Aanmelden

Maak hieronder je keuze

Dirigent

Maak hieronder kennis met de dirigent