Ambachtelijk weven: beginnerscursus

Leer werken op een weefgetouw

Bijbehorende foto voor activiteit Ambachtelijk weven: beginnerscursus

Leren weven is heel leuk en niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe het moet. Deze cursus is voor iedereen die de basisprincipes van weven wil leren. Je leert zelfstandig een weefgetouw weefklaar te maken en weeft dan placemats en een sjaal. Uiteraard kies jij je eigen kleuren en maak je jouw eigen ontwerp. Wat je maakt is dus uniek! Een weefgetouw om te lenen is bij de cursus inbegrepen.

Deze weefcursus is eens in de maand. Genoeg tijd om thuis aan de slag te gaan, want je kunt het weefgetouw mee naar huis nemen. Het vierschachtsweefgetouw past makkelijk achterin de auto. Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je een trolley gebruiken, zodat je het getouwtje niet hoeft te dragen. 

Tijdens de weefles wordt het werk van iedereen besproken en gaan we weer een stukje verder met de stof. Wat je tijdens de les leert kun je eerst onder deskundige begeleiding uitproberen en dan thuis verder gaan. Aan het eind van deze cursus weven voor beginners heb je twee unieke producten en weet je wat er allemaal bij komt kijken om een lap stof te maken. Je hebt leren weven op een weefgetouw en kunt het nu zelf!
 


  • vanaf € 165 per cursus
  • voor 16 jaar en ouder
  • weefgetouw in bruikleen

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent