Kunstliefhebbers kunnen bij ons genieten van een breed aanbod aan beeldende kunst door het gehele pand. Hedendaags en gemaakt in ons kunsthuis. Een paar keer jaar zijn er thematische exposities te bezoeken van uiteenlopende en vaak actuele onderwerpen. De kunstwerken zijn ook in 3D experience te bekijken en in sommige werken zit een bijzondere virtuele verrassing verstopt. Voor de kinderen is er een kunstjacht, waarbij raadsels opgelost kunnen worden door de kunstwerken goed te onderzoeken.

Zoetermeer

19 jan – 28 mrt 2020

Met meer dan 50 schilderijen en tekeningen van en over Zoetermeer en een selectie 3D kunstwerken van keramiek, glas en edelsmeden laat de expositie Zoetermeer zien hoe bijzonder de stad is. De kunstwerken zijn gemaakt door cursisten van CKC & partners. 2D kunstwerken zoals 'watertoren bij avond', 'Dorpsstraat', 'afscheid Aptroot', dobbe-ren' en 'Noord AA', maar ook 2D kunstwerken van kinderen. Tussen de 3D werken zaten zelfgemaakte ringen, hangers, keramiekwerken en kinderkunst. Maar ook glaswerken, zoals 'The Bridge en 'Zoetermeer Zoemt'.
 

Ijs, taart en gebak

27 jan – 22 mrt 2019

De expositie ‘Ijs, taart en gebak’ lieten de ogen smullen door verschillende vormen, smaken en kleuren. Vanuit verbeeldingskracht waren overheerlijke, beeldende creaties ontstaan in foto's, schilderijen, glaswerk, textiel en keramiek. Door het hele pand kon je je feestelijke zoetigheden vinden, afgewerkt met verrukkelijke mousse, ijs met romige vanillevulling en verse Petit fours met chocolade. Kortom, beeldende eetkunsten om je vingers bij af te likken!

Zoetermeerse kunst

Naast het presenteren van onze eigen kunstenaars in huis, bieden we ook een podium aan Zoetermeerse kunstenaars. Zo hebben we de bijzondere werken van kunstenares Frances Raboen, Lies Arsieni en Tineke Radder mogen tentoonstellen in onze Kunstgalerij. Ook benieuwd? Vraag via expo.ckc@gmail.com naar de mogelijkheden. Wie weet hangt jouw werk binnenkort in ons gebouw.