Op de eerste etage vind je onze Kunstgalerie met een wisselende expositie. Een grote opening, zoveel mogelijk mensen uitnodigen om van dichtbij de werken te bekijken... het zit er dit jaar niet meer in. Belangrijk is om te kijken wat wél kan en dat doen we op alle mogelijke manieren. Gelukkig heeft schildervereniging MaMoZo dezelfde houding en wist toch een prachtige, kleurrijke expositie neer te zetten die positiviteit uitstraalt!


Omdat ons pand momenteel beperkt toegankelijk is, nemen we je graag online mee door onze kunstgalerie. Met ontzettend veel dank naar de leden van MaMoZo.

Papieren tasjes met thema Duurzaamheid

Paula Welner, van MaMoZo: "Het thema van het seizoen 2020 was “Duurzaamheid”. Maar dankzij het belangrijkste thema in 2020 “Corona” hebben wij ons thema duurzaamheid niet kunnen afmaken omdat het CKC en dus ook alle gebruikers, niet meer konden werken, enfin u weet dat allemaal wel.

Op 16 maart 2020 stopte het en voor velen tot einde cursusjaar. Wij konden echter op 8 juni weer beginnen omdat we ons met maar 4 à 5 mensen in het lokaal bevonden, waardoor wij veel afstand konden houden. Sommigen van ons waren er niet bij i.v.m. gezondheid. Daarom heeft deze tentoonstelling geen vast thema. Er zijn schilderijen gemaakt over duurzaamheid maar ook over andere onderwerpen. Toch, ondanks Corona, is het volgens ons een leuke, kleurrijke tentoonstelling geworden.

Ons plan was om papieren tasjes te beschilderen met als onderwerp duurzaamheid en deze tasjes vrij in de ruimte op te hangen. Dat wat sommigen wel voor elkaar hebben gekregen, ligt nu in de kleine vakjes van de vitrinekast op de 1e etage."

Paula Welner

Het schilderij “Iceland” van Paula Welner is wel degelijk gemaakt met in het achterhoofd de duurzaamheid. Het milieu in het bijzonder spreekt Paula erg aan, zoals het klimaat en de vervuiling.

Hoe lang zou het nog duren dat IJsland en de Noord/Zuid-Polen niet zoveel ijs en sneeuw meer zullen hebben en dat de permafrost ons zijn geheimen terug geeft zoals pas nog het geheel intacte kadaver van een holenbeer van ongeveer 25000 jaren oud.
Enfin, er zijn genoeg voorbeelden en de enigen die hier mogelijk iets aan kunnen doen zijn wij, wel te verstaan, alle mensen. 

Dus aan iedereen: hoe weinig je ook kunt bijdragen t.o.v. het milieu, doe dat wel. Alles helpt! Paula Welner.

Iceland is het eerste schilderij dat je ziet in de serie van Paula. Het schilderij als laatste in de serie met blauw, groen en geel heeft als titel Canada. De andere schilderijen zijn zonder titel.

Trudy van Velsen-Boer

In november tijdens wat donkere dagen dacht ik aan Zon! 
Vandaar aan het schilderen gegaan met veel GEEL. Toen ook maar een beetje ROOD!
Een beetje Chinese sfeer…… zonnetempel ? ?  De zon schijnt daar in het schilderij ..
 

Zon is het eerste schilderij in de hiernaast getoonde fotoserie. De andere schilderijen van Trudy in deze serie hebben, op volgorde zoals getoond in de fotoserie, de titels Alpen, Zee, Zonsopgang en De zee vervuild met olie.

 

 

 

 

Cathrien Bakker

Cathriens schilderijen hebben als titel Dots en Zomertijd

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrid ten Velde

Ingrid heeft haar schilderijen Dkp in space en Zomer genoemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Marja Meesters

Marja's schilderijen zijn zonder titel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pam de Bever

Pam's eerste getoonde schilderij heet Circus circus.

Het andere schilderij heeft geen titel.