Maaike vervolgt droom aan Codarts

Onlangs kregen we een ontzettend leuk bericht van oud-leerling Maaike: zij is aangenomen voor de vakopleiding Muziektheater aan Codarts. 

Codarts is de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, je kunt hier bachelor- en masteropleidingen volgen in muziek, dans en circus. Ze bieden daarnaast vooropleidingen aan en zelfs een havo/vwo voor muziek en dans. Voordat je een van deze opleidingen mag starten, moet je auditie doen. Maaike heeft naast haar reguliere middelbare school in Zoetermeer de vooropleiding gedaan. Dat is niet alleen leuk, maar ook heb je dan het voordeel dat je weet wat er van je wordt gevraagd in de vakopleiding. Buiten dat alles, vergt het inzet, doorzettingsvermogen en een passie voor het vak. 

Zanglessen

Drie ingrediënten die ook essentieel zijn voor ons talententraject waarin Maaike heeft meegedraaid. Maar het startte voor haar allemaal bij zanglessen van zangdocent Ella Dijkhuizen. "Ella heeft me zolang, zo fijn les gegeven. Ze heeft me de passie en de liefde voor het theater gegeven en daar ben ik enorm dankbaar voor. De goede basis die ik van Ella kreeg, houdt mij nog steeds overeind! En door de voorbereiding samen is het toelatingsproces vele malen makkelijker geworden", zegt Maaike.

Voorsprong

"CKC is al die jaren een heel fijn thuis voor me geweest. Al vroeg werd in mij geloofd en van de extra lessen uit het talententraject merk ik ook nu nog steeds een groot verschil. De solfège- en theorielessen van Ronald (de Jong -red.) hebben me echt een enorme voorsprong op de rest gegeven op dat vlak, waar ik nog steeds veel baat bij heb", vervolgt ze. 

Terugkomen

Haar verhaal kan een inspiratiebron zijn voor jongere kunstenaars. Grijp de kansen die je geboden worden en bouw aan je droom! Zo heeft Maaike ook ooit meegedaan aan Young Music Talent, de muziekwedstrijd voor jong Zoetermeer. "Ik kijk er ontzettend naar uit om de opleiding te starten, en heb nu al zin om later terug te komen bij CKC" zegt Maaike ten slotte. We zien haar graag terug, wie weet ooit eens in de jury van Young Music Talent!

 

Maaike vervolgt droom aan Codarts