De Labfreaks

Die briljante ideeën die uit ons Digital Art Lab rollen, verzinnen we niet zelf. Dat doen de jongeren, die de geuzennaam Labfreaks hebben geadopteerd. Of geaccepteerd, net wat je met een geuzennaam doet.

Community

Het Digital Art Lab is, naast dé plek waar kinderen en jongeren met een interesse voor techniek hun hobby alle ruimte kunnen geven, de Research & Development-afdeling van CKC & partners. Dat onderzoek (research) en die ontwikkeling (development) ontstaan bottom-up: vanuit jongeren met de meest wilde ideeën. De betrokkenheid van jongeren is sterker dan ooit, er is veel geïnvesteerd in de relatie en in het bouwen van de community. De Labfreaks komen met een eigen interesse binnen, kunnen in alle vrijheid experimenteren en geven vervolgens iets terug aan de organisatie en zelfs de branche. Hun ideeën verrijken en vernieuwen de traditionele kunst en cultuur. Lees hier meer over wat zij eerder al deden met augmented reality (AR) en 3D-scannen.

Tweede generatie en peer teaching

2019 was voor de community vooral het jaar van het opstaan van de tweede generatie Labfreaks. We zien nóg duidelijker het proces van peer teaching werken. Laat jongeren het zelf aan elkaar uitleggen. Zij zijn ten slotte de experts, de digital natives, en weten precies wat wel en niet werkt in de uitleg. Een van de mooiste dingen die we zagen gebeuren, is dat de eerste generatie Labfreaks zichzelf herkent in de tweede generatie en hen verder op weg helpen. Ze zijn zich heel bewust van hun rol als peer teacher.
 

De Labfreaks