Geef de jongeren van het Digital Art Lab de vrije hand en ze komen met de meest fantastische ideeën. Ze worden daartoe ook gefaciliteerd en ondersteund, en dat is niet helemaal vrijblijvend.

Want als een idee ietwat is uitgekristalliseerd, onderzoeken zij samen met CKC-collega's hoe het toegepast kan worden in de kunst en cultuur. En daar komen toch prachtige initiatieven uit voort! Zo ook het 3D-scannen.

3D-scannen personen - Dans x Digital Art Lab

Kun je ook hele personen inscannen? Jazeker. En als die personen daarbij ook nog eens toffe dansmoves maken, kom je op hele gave 3D-beelden.

Hoe gaaf is het, als je leerlingen de move van alle kanten kunnen bekijken om hem op die manier goed aan te leren? Of om jouw scan te printen met de 3D-printer en er een miniatuurversie van te hebben. 

Extra dimensie in dans

Je kunt ook dansers inscannen en virtualiseren. Het resultaat is dat je met je virtuele zelf een choreo kan doen! Of je kunt jezelf bovenmenselijke trucs laten uithalen.

Je dansoptreden krijgt zo letterlijk een extra dimensie en op deze manier verrijkt een technische component, de 3D-scanner, een kunstvorm. Dat vinden we fantastisch. 

 

3D-scannen kunst - Beeldend x Digital Art Lab

Kunstwerken ondersteboven houden is meestal niet het beste idee en ook niet bevorderlijk voor het welzijn van het desbetreffende kunstobject (en de maker ervan). Laat staan dat je ermee gooit. 

Maak je er echter een 3D-scan van, dan kun je er virtueel alles mee doen wat je wilt. Zonder dat het 'echte' kunstwerk dreigt te beschadigen. 

Exposeren kan op veel meer plekken dan alleen op de plek waar het origineel staat. Op virtuele wijze kan iedereen overal ter wereld van het werk genieten. Vanuit de 3D-scan kunnen we ook de 3D-printer aan het werk zetten voor een miniatuurversie van je werk. 

3D-scannen is een verrijking voor de wereld van de beeldende kunst. Niet alleen binnen de muren van CKC & partners of binnen de Zoetermeerse gemeentegrenzen, maar voor de hele sector. Bovenstaande voorbeelden zijn ook slechts het topje van de ijsberg. En als jij ideeën hebt of wat meer wilt weten over de mogelijkheden van de 3D-scanner, laat het ons weten. Bel het Serviceteam op (079) 31 61 411 en vraag naar het Digital Art Lab of mail info@digitalartlab.nl

Tip: kijk ook eens op de website van het Digital Art Lab ⬇

Digital Art Lab