Tai Chi & Qigong voor beginners

Beoefen Taichi op een toegankelijke manier

Bijbehorende foto voor activiteit Tai Chi & Qigong voor beginners

Onze les bestaat uit ongeveer 30 minuten Qigong gevolgd door 1 uur Taichi. Iedereen kan Taichi ( ook wel Taijiquan) leren.  Het beoefenen van Taichi levert voordelen op voor de fysieke en mentale gezondheid. Het versterkt de motorische coördinatie, spierkracht en souplesse in het lichaam. Ook geeft het ruimte om bewuster te worden van spanning in je lichaam. Zoals een gespannen nek of schouders. En geeft het handvatten om bewust te worden van ontspanning in je lichaam.

De langzaam uitgevoerde bewegingen dwingen tot actieve ontspanning, maar houden je hoofd en concentratie scherp. Tijdens de cursus leer je voortdurend meer over je lijf, hoe je beweegt, waar je beperkingen liggen en hoe daar vervolgens overheen te stappen. We leren door 'te doen' met achtergrond informatie over 'wat we doen en waarom'. De lessen kenmerken zich door een persoonlijke aanpak in een kleine groep. 

De Qigong die wij hier tijdens de cursus leren is 'Wudang Qigong Shibafa' van de familie Fei zoals doorgegeven door Grootmeester Fei Baonong. Je beoefent deze Qigong ter versterking van de algehele gezondheid door middel van ademhalingsoefeningen die gepaard gaan met beweging. Wanneer goed beoefend, brengt het ook een moment van mentale rust.

Heb je vragen, of zoek je iets dat er niet bij staat? Mail het via Serge.recruitment@gmail.com


Bekijk de inschrijfopties
  • vanaf € 10 per les
  • € 95 per cursus
  • voor 18 jaar en ouder

Aanmelden

Maak hieronder je keuze

Docenten

Maak hieronder kennis met de docent