Je bent op de leukste pagina van onze website beland! Hier vind je allerlei verhalen vanuit CKC & partners. Over cursisten, leerlingen, docenten, partners, cultuur in de wijk, techniek op school, kunst in je vrije tijd en noem maar op. Je krijgt er gegarandeerd een glimlach van op je gezicht.

Geen lach, goed gevoel, plezier of spark joy te bespeuren bij je? We houden wel van een uitdaging. Mail naar mvc@ckc-zoetermeer.nl en dan hebben we het erover. Nog leuker: jouw eigen verhalen mailen naar mvc@ckc-zoetermeer.nl! Maken we er samen een mooie blog van.

Lekker zingen en dansen bij de Kids Popsong Club

Misschien ken je haar van de Art-Labs in de wijken, óf heb je haar samen met haar popgroep Adlicious in 2011 in X-factor gezien: onze zangdocent Shirley Spoor. "En sinds een aantal maanden geef ik ook de Kids Popsong Club bij CKC & partners les", vertelt Shirley.

De Kids Popsong Club is er voor jongens en meiden die het liefst de hele dag zingen en dansen op de leukste popliedjes. 

Lees de blog

Van Topmodel-boek naar écht zelf maken!

Breng de creaties in je schets- en Topmodel-boeken tot leven en maak ze zelf in de lessen Fashion Design van Layla Kühnen. "De Fashion Designers zullen zelfstandig, met mijn hulp, aan de slag gaan om bijvoorbeeld zelf een t-shirt te knippen uit stof, en deze vervolgens in elkaar te zetten met de naaimachine."

Lees de blog

Stoeien met vlammen

Paulien Schipper is zelfstandig goudsmid en een van de docenten die bij ons les in edelsmeden geeft. 

En hoewel ze zelf eigenlijk nooit sieraden draagt, is ze heel gepassioneerd over het vak. "Van priegelen tot stoeien met vlammen, de mogelijkheden bij edelsmeden zijn eindeloos!" 

Lees de blog

Dansen met woorden bij kindertoneel

"Voor mij is dansen, zingen en acteren al van jongs af aan een enorme uitlaatklep geweest! Boos, blij, verdrietig... Alles kon ik kwijt in mijn dans, zang en spel. Dan gun ik dat anderen ook."

Mabel Privée geeft vanaf volgend seizoen een superleuke serie Kindertoneel! Elk blok (er zijn er vier) heeft een eigen thema, van kastelen tot legendes.

Lees de blog

Genieten van geweldig drumwerk

Docent drums en percussie Lex Knijnenburg is een echte bekende CKC-er. Al meer dan 20 jaar loopt hij bij ons rond. Hij geeft drumles, Afro-Cubaanse percussielessen en les in klassiek slagwerk.

Je kunt Lex niet blijer maken dan als hij (oud-)leerlingen zelfstandig ziet functioneren in een band en geweldig ziet drummen. "Daar kan ik echt van genieten", zegt hij daar zelf over.

Lees de blog

DJ Kumar leert je draaien

Op je twaalfde uitgenodigd worden door een dj om hem te helpen en sindsdien niet meer achter de draaitafel weg te krijgen. Dat is het verhaal van DJ Kumar. 

Kumar geeft nu dj-workshops bij CKC & partners. Je leert er echt draaien als een dj. Hoe werkt het? Hoe zorg je dat de mensen op de dansvloer een leuke tijd hebben en wat komt er nog meer bij kijken.

Verder is hij betrokken bij Blindnight, het nieuwe uitgaan waarin de focus ligt op de muziek en houdt hij zich bezig met Scherpzicht, waar hij laat zien dat er ondanks een beperking veel meer mogelijk is dan mensen vaak denken.

Lees de blog