Zo gaat het nu met Zohra Jongerius

Kennen jullie Zohra nog? Dit jaar speelde ze in de finale van het Nederlands Vioolconcours en behaalde ze een prachtige tweede plek. Ze volgt vioollessen bij Ilona Sie Dhian Ho en daarnaast krijgt ze barokvioolles van niemand minder dan artistieke leider en concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging: Shunske Sato. Wauw! 

Hoe het begon
Toen Zohra 6 was hoorde zij een violist spelen op een adventsfeest op school. De muziek raakte haar direct en ze dacht ‘Dat wil ik ook!’ Vrij gauw daarna ging ze naar een open dag van CKC & partners en startte met vioollessen in groepsverband. 

Oog voor talent
Tijdens de groepslessen viel het talent van Zohra op. Haar docent Cilia Admiraal belde met haar moeder met de vraag of ze haar wel één op één begeleiding mocht geven. Aangezien Zohra op 7-jarige leeftijd al stellig beweerde dat ze violist wilde worden, was dat natuurlijk helemaal goed! 

De opstap naar het Koninklijk Conservatorium Den Haag 
“Het is het begin van het leven dat ik nu heb. Bij CKC & partners is alles opgestart en is het de opstap geweest naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

Hoe het nu gaat
Zohra gaat al vanaf haar 10e naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar dagen bestaan uit vroeg opstaan, muziek spelen, stukken instuderen, naar school, weer spelen en nog meer instuderen. Een vol programma dus, maar dat mag de pret niet drukken. Zohra ziet deze periode vooral als een mooie tijd om te proeven en te ontdekken. Ze wil zoveel mogelijk meemaken en pakt daarom iedere kans met beide handen aan. 

Zohra is een gedreven jongedame met ontzettend veel talent en een diepgaande passie voor muziek. Onlangs is ze via school in aanraking gekomen met het project All of Bach. Hiervoor werden leerlingen uitgenodigd voor het volgen van masterclasses en het maken van opnames voor de website van de Nederlandse Bachvereniging. Ook tijdens dit programma viel ze op en nu volgt ze privélessen van artistiek leider en concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging: Shunske Sato.  

Een persoonlijke boodschap 
Heb jij een passie waar je graag meer mee wilt doen? Speel je graag muziek, houd je van theater of juist dans? Dan heeft Zohra een persoonlijke boodschap voor jou:

“Volg die droom en ga ervoor. Als je het echt zo leuk vindt dan moet jij je er lekker aan overgeven en gewoon gaan doen. Muziek is voor mij een heel groot deel van mijn leven en ik word er echt heel gelukkig van. Zorg voor een fijne en inspirerende docent en ga het lekker doen.”  

Zo gaat het nu met Zohra Jongerius