En de winnaar van het Urban Culture Event is…

Op zaterdag 10 juni waren de finals van het Urban Culture Event in Park Palenstein in Zoetermeer. De ontknoping van een gaaf nieuw scholenproject, waarin leerlingen verschillende urban workshops volgden en hun nieuwe skills presenteerden. Maar hoe was het Urban Culture Event? En welke school heeft er gewonnen? 

Een fantastische zomerse dag volledig in Urban sferen
We kijken terug op een fantastische zomerse dag in Park Palenstein, volledig in urban sferen dankzij de gave performances van verschillende artiesten en de tofste beats en tunes van DJ Fris & Alex Meza. Zo waren live graffiti artists Lee & Ringo aan het werk en creëerden onder toeziend oog van het publiek prachtige graffiti kunstwerken. Daarnaast genoot het publiek ook van andere live performances, zoals de RAP Acts van o.a. Vinny & Keesje, Breakdance & Hiphop performances van King, Benny Blanco, Neha & Marilva op het podium. 

Meer over het Urban Culture Event 
Een gaaf, nieuw scholenproject waarin leerlingen verschillende urban workshops kregen, waaronder dans, graffiti en rap. Waren de leerlingen enthousiast en smaakte het naar meer? Dan konden scholen zich aanmelden voor de bootcamps en hiermee als klas toewerken naar een eindpresentatie tijdens de finals op 10 juni in Park Palenstein. Maar nu de vraag, welke school heeft het Urban Culture Event gewonnen?

En de winnaar is… 🥁🥁
Alle drie de scholen hebben tijdens de finals van het Urban Culture Event geweldige acts neergezet. Fantastische eindpresentaties van hun nieuwe dance moves, graffiti kunstwerken en rap tracks. Super om te zien wat de leerlingen ontdekt en geleerd hebben dankzij de bootcamps en vooral; hoeveel plezier ze samen hadden. Want daar draaide de finale om; Peace Unity Love & having fun! Maar nu de vraag.. Welke school heeft er gewonnen? 

Maar nu de vraag.. Welke school heeft er gewonnen? Dit zijn de trotse winnaars van het Urban Culture Event 2023:
Oranje Nassau Clauslaan met de Breakdance Bandits;
Erasmus College met hun RAP crew & Love Graffiti; 
mboRijnland met hun Streetdance crew.

Een geslaagde eerste editie 
Tijdens deze eerste en zeer geslaagde editie van het Urban Culture Event, hebben de leerlingen nieuwe talenten ontdekt en ontwikkeld. En waar het allemaal om draaide tijdens de finale, namelijk: Peace Unity Love & having fun!

Partners
Het Urban Culture Event is een samenwerking tussen CKC & partners en Styles Company en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Zoetermeer. 


Bekijk hieronder de beelden:

En de winnaar van het Urban Culture Event is…