Terugblik Samenspelweek: een gezellige en inspirerende muzikale week!

De week van 12 tot 18 februari stond ons pand in het teken van de Samenspelweek: een week vol (gelegenheids)ensembles, speciaal voor al onze muziekleerlingen, koor-en orkestleden!

Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker! En, niet geheel onbelangrijk, je wordt er een betere muzikant van. 

Muziekleerlingen krijgen bij CKC & partners ieder jaar de kans om samen muziek te maken. En dan niet alleen met leerlingen uit dezelfde discipline, maar juist buiten de gebaande paden om te kunnen ervaren hoe een muziekstuk klinkt samen met een ander instrument of gecombineerd met zang. 

Wat hoe leuk is het om te zingen onder begeleiding van een gitaar of piano, op een podium te spelen in een band of eens een heel ander muziekgenre uit te proberen? Dat weet je alleen door het te doen!

In de Samenspelweek zijn hiervoor tal van gelegenheidsensembles geformeerd. Zo was er een combinatie voor fluit en cello, konden leerlingen aansluiten bij het salsa-orkest, blazers aan de slag met blues, werd harp gecombineerd met zang, een popband gecombineerd met violisten en een heus ABBA orkest samengesteld.

In de masterclass Ritmesectie leerden muziekleerlingen onder leiding van vier muzikanten waar je op moet letten als je met medemuzikanten speelt, zoals timing en ritmevastheid. De Samenspelweek werd afgesloten met een concert van het Domstad Blazers Ensemble.

Wat was het geweldig om alle combinaties te zien! Van jong tot ouder, van beginnend tot (ver) gevorderd. Er zijn mooie ervaringen opgedaan en we hebben elkaar nog beter leren kennen. Wij kijken vol trots en plezier terug op deze Samenspelweek; op naar volgend jaar!
 

Terugblik Samenspelweek: een gezellige en inspirerende muzikale week!