Rondje cultuur voor Zoetermeerse scholieren

Op donderdag 7 en vrijdag 8 september vond de tweede editie van CultuurShot plaats, voorheen bekend als de Culturele Wandeling. Zo’n 900 leerlingen van zes middelbare scholen liepen een rondje met de klas langs verschillende culturele instellingen in Zoetermeer en maakte daar kennis met een kunstvorm.

Tijdens CultuurShot lieten we samen met het Stadstheater, het Nationaal Videogame Museum, Kunstgarage Franx, Poppodium Boerderij en Bibliotheek Forum aan scholieren zien wat we speciaal voor hen in huis hebben. Zo gingen ze onder andere aan de slag met een hiphop workshop, presenteren voor een grote groep, een cabaretvoorstelling en een DJ workshop. Samen met het Nationale Videogame Museum en AOMA E-sports werd een podiumruimte in het CKC gebouw volledig omgebouwd tot een game-hal. Hier konden de scholieren kennismaken met de wereld van e-sports en leren hoe ze zichzelf kunnen ontwikkelen tot pro-gamer.

CultuurShot is geïnitieerd door CKC & partners en uitgevoerd door Cultuur en Techniek op School (CToS): een samenwerkingsverband tussen CKC & partners, het Stadstheater, Bibliotheek Zoetermeer, Kunstgarage Franx en Poppodium de Boerderij. De missie van CToS is dat elk Zoetermeers kind via het onderwijs met cultuur en techniek in aanraking komt.

Wil je meer weten over CultuurShot voor jouw school? Kijk dan op https://cultuurentechniekopschool.nl/

Rondje cultuur voor Zoetermeerse scholieren