Proeftuinen Oranje Nassau College

Het Oranje Nassau College heeft in samenwerking met Cultuur en Techniek op School 'Proeftuinen' opgezet voor zowel de Clauslaan als de Parkdreef. Tijdens deze Proeftuinen maakten in totaal maar liefst 750 leerlingen kennis met kunst en cultuur!

Proeftuin ONC Clauslaan: Look to the Future!
Ruim 500 leerlingen van leerjaren 1 en 2 van ONC Clauslaan namen 5 weken lang deel aan workshops rondom het thema ‘Bewustwording van jezelf en je leefomgeving’. De workshops hadden subthema’s met onderwerpen als gezondheid, schoon water, duurzame steden, duurzame energie, klimaat en actie. Er werd gedanst, geschilderd, er werden solar sunflowers en windmolentjes gebouwd, het schoolplein kreeg een facelift met graffiti, er werden bezoeken aan musea en het bedrijfsleven afgelegd, er werd een stad van de toekomst gebouwd, er werden nieuwe creaties gemaakt van oude kleding, kunst van afvalplastic en nog veel meer. 

Op 21 februari was de eindpresentatie van het project door de leerlingen in onze Theaterzaal, waarbij het publiek kon genieten van een waterconcert met waterdrums, hiphop en streetdance performances, een circusact en zang. 

Ook zo benieuwd naar de creaties van de leerlingen? Kom dan kijken naar de expositie in onze Kunstgalerie op de eerste etage. De expositie is tot 21 maart te bewonderen. 

Proeftuin ONC Parkdreef: Podiumkunsten
De Proeftuin van ONC Parkdreef draait om podiumkunsten. 249 leerlingen uit mavo 3 maakte op 23 februari tijdens een workshop van anderhalf uur kennis met een vorm van podiumkunst. 

Leerlingen gingen aan de slag in de workshops theater, hiphop, cabaret en drums/percussie. Na de workshops presenteerden de leerlingen in onze Theaterzaal aan elkaar wat ze hebben geoefend tijdens de lessen.
   

Proeftuinen Oranje Nassau College