Ontdekkend leren op IKC De Meerpaal

Vanuit nieuwsgierigheid en zelf doen, de wereld om je heen ontdekken en leren begrijpen. Dat is precies wat onderzoekend leren voor kinderen doet. De leerlingen van IKC De Meerpaal rondden afgelopen week de lessencyclus “muziekinstrumenten maken” succesvol af met een certificaat. Wij zijn trots! 

Samen muziekinstrumenten maken
Meester Peter gaf de leerlingen acht weken lang leerzame lessen. Wat ze precies deden? 
“De dingen die we op school leerden gingen we bij meester Peter doen. Je mocht een instrument maken. Een houten fluit, een blokfluit van een plastic buis, een xylofoon en een cajón. Dat is een trommel die lijkt op een houten kastje. We maakten er ook muziek mee. Het was superleuk!” 

Zelf doen en ervaren 
De leerlingen werkten met verschillende machines en materialen, zoals hout, metaal en PVC. De vaardigheden die ze op school leerden, brachten ze hier direct in de praktijk. Zoals het werken met schematische tekeningen, meetkunde, procenten, breuken en hoeken zagen. Ook leerden ze meer over samenwerken, geconcentreerd werken en geduldig zijn. 

IKC De Meerpaal heeft ontzettend talentvolle leerlingen. We zijn trots op wat ze gemaakt en geleerd hebben! We kijken dan ook terug op acht leerzame maar vooral leuke weken.

Vanuit het samenwerkingsverband Cultuur en Techniek op School, werkt CKC & partners samen met de culturele instellingen en de Zoetermeerse scholen om kunst en cultuur naar het onderwijs te brengen.

Ontdekkend leren op IKC De Meerpaal