Meet me: dansdocent Jeroen Haak

In de rubriek Meet me leren we een docent beter kennen. In deze Meet me: Jeroen Haak. Een gedreven dansdocent, voor wie lesgeven een pure passie is. Hoe mooi is het om na jaren zelf wedstrijden te dansen, deze kennis door te geven aan leerlingen. 

Je voor- en achternaam
Jeroen Haak.

Welke cursus(sen) of activiteit(en) geef je?
Als dansleraar geef ik ballroom en Latin danscursussen. In de volksmond ook wel bekend als stijldansen. Ik ben gediplomeerd dansleraar en bevoegd om les te geven aan alle niveaus. Van beginners, amateurs tot en met professionals. Er zijn bij ons cursussen op alle niveaus en het is ook mogelijk om te wedstrijddansen. Ook ben ik erkend opleider voor dansleraren in twee internationale dansleraar organisaties en ben ik daarnaast opleider en examinator voor de FDO in Nederland. 

Wat is het gekste dat je in een les of repetitie hebt meegemaakt?
Niet het gekste, maar meer het leukste dat ik heb meegemaakt: de danslessen die ik in Engeland heb verzorgd. Deze heb ik gegeven na het behalen van mijn internationale Imperial Society of Teachers of Dancing (I.S.T.D.) fellowship diploma voor Latin American.

Welke oud-leerling/cursist is je het best bijgebleven en waarom?
Het gaat in dit eigenlijk geval niet om één leerling in het bijzonder maar om meerdere leerlingen. Het is zo mooi om te zien dat zij gedurende de danslessen steeds meer zelfvertrouwen kregen. Niet alleen met het dansen maar ook op het persoonlijke vlak. 

Wat betekent het kunnen uitoefenen van jouw vak voor jou?
Lesgeven is voor mij pure passie! Ik heb zelf jaren wedstrijden gedanst in de hoofdklasse van Nederland en later ook als professional. Ik vind het heel erg leuk om deze opgedane kennis door te geven aan de leerlingen. Het maakt voor mij niet uit of het om beginners gaat of om de meer gevorderde danser, ik vind alles superleuk! Het is vooral mooi om te zien hoe de leerlingen zich door de tijd heen ontwikkelen. 

Als je morgen wakker zou worden en je had 1 nieuwe kwaliteit of mogelijkheid, wat zou het zijn?
Dan zou ik graag internationaal dansleraren willen examineren.

Is er iets waar je al heel lang van droomt? En waarom heb je het nog niet gedaan?
Ik heb nog heel veel persoonlijke plannen en ook voor de dansschool. Ik hoop die de komende tijd steeds meer uit te werken. 

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?
Ik denk dat de belangrijkste les is geweest dat wanneer een deur sluit er altijd ergens weer een nieuwe deur opengaat. Daardoor blijf ik me richten op nieuwe dingen. Deze les heb ik niet specifiek geleerd van een iemand maar door de vele inspirerende personen die op mijn pad zijn gekomen.

Waar kunnen wij jou voor wakker maken?
Voor het vrijdansen! Gewoon lekker gezellig dansen met allemaal dansliefhebbers.

Waar hoop je over 5 jaar te staan?
Ik hoop in de komende jaren steeds meer mensen uit Zoetermeer en omstreken aan het dansen te krijgen en het stijldansen binnen CKC & partners een prominente plek te geven.

Het is superleuk om dit als dansschool te doen bij CKC & partners waar dans, cultuur en kunst op één plek bij elkaar komen. Verder lijkt het mij leuk om vrijdagavonden te organiseren en mensen een gezellige avondje uit te bieden. 

Wil je nog meer weten over Jeroen Haak? Bezoek dan zijn website of bekijk zijn foto’s

Meet me: dansdocent Jeroen Haak