Do Re Mi Koorklas neemt lied op tegen eenzaamheid

Normaal gesproken treden de kinderen van de Do Re Mi Koorklas regelmatig op voor ouderen. Ze geven bijvoorbeeld concerten in verzorgingshuizen. Zoals zoveel dingen, heeft ook hier corona invloed op en mogen de kinderen nu al een hele tijd niet optreden voor hun publiek. Ook zijzelf moesten via online lessen repeteren.

Samen een lied opnemen

De kinderen waren bewogen met de ouderen die nu vaak eenzaam zijn en kwamen zelf met het idee om samen een lied op te nemen. Online en vanuit huis. Het eindresultaat wilden zij dan sturen naar ouderen in hun eigen omgeving, naar eenzame buren in de flat en ook naar onze contactpersonen in de tehuizen waar ze eerder hadden gezongen. 

One Small Voice

Het lied dat ze zingen, 'One Small Voice, hebben ze zelf gekozen: met één kleine stem die lief en sterk zingt, zullen anderen één voor één mee gaan zingen en uiteindelijk zingt de hele wereld mee!

Trots

Ze hebben er erg hun best op gedaan, regelden oortjes en sommige kinderen hebben het filmpje wel 11 keer opgenomen voor ze tevreden waren met het resultaat. Het is een geweldig warme video geworden. Jaidee, Kyira, Nori, Lucy, Mynthe, Phoenix, Emaly, Maxima, Lisanne en Liselotte: wij zijn trots op jullie! 

 

Video mede mogelijk gemaakt door het Digital Art Lab, die hebben geholpen bij het professioneel in elkaar zetten van de video

De Do Re Mi Koorklas is een fijn koor waar we liedjes op een speelse manier, in verschillende talen en stijlen zingen. Lijkt het je (voor je kind) leuk om eens mee te doen? Je bent van harte welkom voor een proefles. We repeteren elke maandag bij CKC & partners van 16:15 - 17:00 uur (4-6 jarigen) en van 16:45 - 18:00 uur (7-11 jarigen). 

Meer informatie over de Do Re Mi Koorklas & Zangklas vind je hieronder via de knoppen

Koorklas 6 t/m 11 jaar

Zangklas 4 t/m 6 jaar

Do Re Mi Koorklas neemt lied op tegen eenzaamheid