Dansen en rappen in je wijk

In Meerzicht, Oosterheem en Seghwaert wordt de laatste weken volop buiten gedanst! De dansworkshops zijn een vervolg op de succesvolle workshops in de kerstvakantie. Het past bij onze plannen om meer culturele activiteiten in de wijken te organiseren. 

Afdakje

“Tijdens de kerstvakantie zagen we hoe enthousiast de Zoetermeerse kinderen zijn, we hadden op een gegeven moment een groep van 30 kinderen staan. Zelfs regen hield ze niet tegen: ze doken onder een afdakje of partytent en gingen gewoon door met dansen! En natuurlijk hopen we op goed weer, maar ook voor de komende workshops geldt dat wij er hoe dan ook staan. Of het nu regent of niet”, zegt Nikki van Driel, projectleider Cultuurparticipatie bij CKC & partners.

Fit, blij en gezond

"Het is fijn dat we weer met de gemeente Zoetermeer samenwerken en aansluiten bij hun sport- en spelprogramma. Zo houden we kinderen met de dansworkshops ondanks de lockdown toch fit, blij en gezond.”

Rapworkshops

De samenwerking met Zoetermeer Sport, de afdeling Vrije Tijd-Sport van de gemeente Zoetermeer, bevalt heel goed. Nikki: "Wat ons betreft gaan we dus nog even door met het gezamenlijk optrekken. Zo staan voor februari gratis rapworkshops op de planning."

"Aan de ene kant maken we zo de sport- en spelmiddagen nog leuker en diverser. Aan de andere kant brengen we op deze manier cultuur nog dichterbij de wijkbewoners. Want", zo vult ze aan, "niet voor iedereen is toegang tot cultuur vanzelfsprekend. We weten al heel lang dat afstand een te hoge drempel kan zijn. We zijn dan ook heel enthousiast dat we nu letterlijk stappen aan het maken zijn de stad in, de wijken in." 

Wijkbewoners

De wijken zijn voor het team Cultuurparticipatie eigenlijk het enige dat telt. Leidsewallen 80 is natuurlijk een prachtige plek dat voor veel Zoetermeerders hun centrum voor kunst, cultuur en techniek is. Maar om eerlijk te zijn: voor veel Zoetermeerders ook niet. En als je de ambitie hebt: cultuur voor iedere Zoetermeerder. Dan moet je buiten je eigen muren gaan staan en over je eigen kaders heen denken.

"De gesprekken met wijkbewoners zijn voor ons dan ook ongelofelijk waardevol", vertelt Nikki. "En deze workshops zijn dan ook de eerste aanzet om wijkbewoners te leren kennen en gewoon eens beginnen met te luisteren naar waar zij behoefte aan hebben."

Waar en wanneer zijn de workshops?

Team Cultuurparticipatie staat nu bekend onder de naam Zoetermeer is thuis. Als je precies wilt weten waar en wanneer de dans- en rapworkshops zijn, volg Zoetermeer is thuis op Facebook en Instagram

Dansen en rappen in je wijk