Cultuurkisten in de Zoetermeerse klassen

Sinds kort kun je ze in de klaslokalen van de Zoetermeerse basisscholen vinden: de Cultuurkisten van Cultuur en Techniek op School. Kisten boordevol lesmateriaal waarmee de leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen met muziek-, theater- en beeldende lessen. 

Karola Seits is als Programmaregisseur Cultuur en Techniek op School betrokken bij de ontwikkeling van de kisten: “De afgelopen twee jaar hebben we een boost kunnen geven aan het cultuuronderwijs in Zoetermeer door onder andere de extra inzet van vakdocenten. Deze boost willen we graag vasthouden en verankeren in het reguliere onderwijs. De Cultuurkisten zijn ontwikkeld door vakdocenten waardoor groepsleerkrachten op een snelle en leuke manier aan de slag kunnen met cultuuronderwijs.

Hoorspel, filmen en clownerie
De Cultuurkisten bevatten materialen die je normaal gesproken niet zo snel op een school tegenkomt. Zo kunnen de leerlingen aan de slag met een hoorspel, singer-songwriten, druktechnieken, het maken van een filmscène en clownerie. 

De Cultuurkisten zijn makkelijk te gebruiken voor de groepsleerkrachten. Iedere kist bevat een leskaart met heldere en korte instructies, waardoor er weinig tot geen voorbereidingstijd nodig is voor de les. De kisten bevatten ook lesvideo’s voor de leerlingen, zodat ze makkelijk aan de slag kunnen gaan. Daarnaast zijn de kisten ontwikkeld voor duurzaam gebruik; alle materialen kunnen lang mee.

Er zijn Cultuurkisten beschikbaar voor muziek-, theater- en beeldende lessen, geschikt voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Voor de al bestaande techniekkist komt er een uitbreiding voor de onderbouw. Meer weten over de Cultuurkisten van Cultuur en Techniek op School? Klik hier

Cultuurkisten in de Zoetermeerse klassen