Bijzondere culturele en kunstzinnige avonturen op het Kunstmenu

In het schooljaar 2024-2025 staan er weer een hoop bijzondere culturele en kunstzinnige avonturen voor Zoetermeerse leerlingen klaar. Zo kunnen leerlingen van groep 3 genieten van de muziekvoorstelling ‘Josje en de Draak’, een spannend verhaal over de kracht van muziek, doorzettingsvermogen en vriendschap. ‘Woordenwervel’ is er speciaal voor de kleuters; een dansvoorstelling in het universum van letters en woorden.  

Het Kunstmenu
Cultuur en Techniek op School organiseert jaarlijks het Kunstmenu voor Zoetermeerse basisscholen. Het Kunstmenu bevat een mooie variatie aan film-, muziek-, literatuur-, theatervoorstellingen, beeldende kunst- , techniek- en danservaringen. Zo kunnen alle leerlingen in Zoetermeer elk schooljaar genieten van een bijzondere culturele belevenis op school of bij één van de Zoetermeerse culturele instellingen Kunstgarage Franx, Bibliotheek Zoetermeer, CKC & partners, het Stadstheater, Filmhuis Cameo en het Nationale Videogame Museum. 

Samen kunst en cultuur beleven 
Ellen Bavinck van Cultuur en Techniek op School over het Kunstmenu: 
Dit jaar hebben we weer gekozen voor mooie dansvoorstellingen en verdiepende museumbezoeken. Zo staat er voor leerlingen van groep 4 een bezoek aan de expositieruimte van Kunstgarage Franx op de planning en bekijken leerlingen van groep 7 een film bij Filmhuis Cameo. In het Stadstheater bezoeken leerlingen van groep 8 de theatervoorstelling ‘Peer!’, een hedendaagse versie van een klassiek verhaal. Leerlingen van groep 5 ervaren de The Power of Play bij het Nationaal Videogame Museum.”

Jouw leerlingen laten proeven van het Kunstmenu? Leuk! Ze zullen er gegarandeerd van smullen.

Lees hier alles over het Kunstmenu 2024-2025


Over Cultuur en Techniek op School
Cultuur- en techniekeducatie voor ieder Zoetermeers kind – dát is de missie van Cultuur en Techniek op School. Zodat ieder kind zijn talenten kan ontdekken en zijn verbeeldingskracht en creativiteit kan versterken. Wij willen een duurzame borging van cultuur- en techniekeducatie op alle scholen, een deskundig team van docenten met een opgeleide interne cultuur- en/of techniekcoördinator, actueel cultuur- en techniekbeleid en vooral: overal toegankelijke cultuur- en techniekeducatie voor alle Zoetermeerse leerlingen.
 

Bijzondere culturele en kunstzinnige avonturen op het Kunstmenu