Bezoek staatssecretaris van Ooijen aan het CKC

Donderdag 28 september bezocht demissionair staatssecretaris van Ooijen (VWS) CKC & partners in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

Wijck en de Community Eén tegen Eenzaamheid
Dankzij ons programma cultuurparticipatie Wijck vergroten wij het geluksgevoel, woonplezier en de verbinding in de wijken met kunst en cultuur. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om hieraan mee te doen. Toch maak je cultuur samen en daarom zoeken wij wijkbewoners op. Samen bedenken we creatieve plannen en activiteiten die aansluiten op wat er nodig is in de wijk. 

Wijck werkt samen met partners aan culturele interventies zodat we kunst en cultuur ook als preventief middel in kunnen zetten om bij te dragen aan een maatschappelijk doel. Hiermee creëren we gezamenlijk verbinding tussen de culturele sector en het sociaal domein. Wijck is trekker van de themagroep kunst & cultuur binnen de community ‘Zoetermeer tegen eenzaamheid’ waaruit inmiddels verschillende samenwerkingsprojecten tot stand gekomen.

Overhandiging Boek ‘Je bent niet alleen!’
Marije Arnouts van Wijck overhandigde het boek ‘Je bent niet alleen!’ aan de staatssecretaris. In het boek zijn de verhalen van ruim twintig Zoetermeerders opgenomen die op uiteenlopende manieren eenzaamheid voelen of hebben gevoeld. Zij vertellen hoe zij met eenzaamheid omgaan en wat het hen gebracht heeft. In alle verhalen klinkt één boodschap heel duidelijk door: jij bent aan zet om eenzaamheid te doorbreken. Eenzaamheid ga je te lijf door de eerste stap te zetten. En je hoeft dat niet alleen te doen.

Stichting Niet Alleen
Een van de verhalen in het boekje gaat over Yorick. Hij zet zich als rapper Keesje in om andere jongeren te helpen via zijn Stichting Niet Alleen. Zo geeft hij workshops aan jongeren die worstelen met verslavingsproblemen, trauma’s, criminaliteit, dakloosheid en eenzaamheid. Zo schrijven ze samen teksten over deze problemen en delen dit vervolgens met elkaar tijdens de bijeenkomsten.

Lees meer over Wijck
 

Bezoek staatssecretaris van Ooijen aan het CKC