Zelf je eigen kleding en accessoires maken? Hoe leuk is dat! Breng de creaties in je schets- en Topmodel-boeken tot leven en maak ze zelf in de lessen Fashion Design van Layla Kühnen. "Veel van mijn leerlingen zijn inderdaad dol op Topmodel. Dat snap ik wel, als die boeken hadden bestaan toen ik kind was had ik ze zeker ook gehad", vertelt Layla.

"Mijn leerlingen zijn kinderen van 8 tot en met 16 jaar die creatief bezig zijn met mode, zowel met tekenen als met naaien", vervolgt ze. Layla was zelf als kind ook al bezig met mode. "Ik knipte graag kledingstukken uit postorderboeken, plakte ze op een blaadje en tekende er nieuwe kleren bij, dan had ik een collectie! Bij mijn oma die naast mij woonde mocht ik op de naaimachine kussentjes maken. En ik was heel serieus met het aan- en uitkleden van mijn Barbies", zegt ze lachend. 

Grote kans dat je Layla al eens bent tegengekomen. Vijf jaar geleden gaf ze bij ons samen met Annelies de Graaf de textiel & mode-cursus. Daarnaast is ze actief als schmink-artiest en heeft dus menig kinderfeestje of evenement 'gekleurd' met haar aanwezigheid.

Elke dag schmink

Die aanwezigheid is opvallend genoeg: "Ik was altijd al dol op mooie make-up en sinds ik kan schminken kan ik het niet laten om dit ook op mezelf te doen. Daarom ben ik elke dag met een ander ontwerp te zien, en bijna altijd passend bij de kleding die ik die dag aan heb, en vaak met glitter! Soms vinden mensen dat een beetje vreemd, maar ik krijg meestal hele leuke reacties op mijn opvallende make-up."

Instagram: @laylakuhnen

Zelf een t-shirt maken

Een cursus bestaat uit zeven lessen. Wat ga je precies doen in die lessen? Layla: "In elke cursus maken we een ander werkstuk. De Fashion Designers zullen zelfstandig, met mijn hulp, aan de slag gaan om bijvoorbeeld zelf een t-shirt te knippen uit stof, en deze vervolgens in elkaar te zetten met de naaimachine. Ik laat ze verschillende naaitechnieken zien en help ze na te denken over kleur en stofkeuzes."

Kan je niet wachten om met je eigen scrunchie, etui, t-shirt en legging rond te lopen?

Meer info over en aanmelden voor Fashion Design