Al meer dan 20 jaar is hij te vinden bij CKC & partners: drumdocent Lex Knijnenburg. Menig Zoetermeers drummer zal in zijn lessen hebben kennisgemaakt met slagwerk of zijn of haar drum-skills hebben verfijnd.

De titel drumdocent dekt eigenlijk de lading niet helemaal. "Ik verzorg drumlessen, maar ook Afro-Cubaanse percussielessen en ik geef les in klassiek slagwerk", vertelt hij. Onder de naam Percussie kun je bij Lex les volgen op Latijns-Amerikaanse slagwerkinstrumenten zoals de conga, claves en guiro.

Klankkleuren

22 jaar geleden heeft hij zijn drumpraktijk overgeheveld naar wat toen nog de Stedelijke Muziekschool Zoetermeer was. Maar waarom eigenlijk die passie voor slagwerk? Lex: "De veelzijdigheid van slagwerk heeft altijd mijn interesse gehad, en nog steeds. Alle verschillende klankkleuren die je waarneemt binnen een drumset, maar ook van twee stokjes hout (claves) of conga’s, bongo’s, timbales, melodisch slagwerk, pauken. Niets lijkt qua klank op elkaar."

Leerlingen

"Het leuke van lesgeven is het meemaken van de persoonlijke groei en muzikale ontwikkeling van leerlingen", vertelt Lex. "Soms zijn ze op hun 8ste jaar bij mij begonnen. Later als ze ouder zijn kunnen ze zelfstandig functioneren in een band en zie ik ze geweldig drummen. Daar kan ik echt van genieten."

Wil je meer weten over drumles bij Lex of heb je zin om te leren drummen?

Meer info over en aanmelden voor drumlessen