Mabel Privée (ja, dat is écht haar achternaam) geeft vanaf volgend seizoen de leukste lessen Kindertoneel bij CKC & partners. Vier blokken, met vijf toneellessen rondom één thema. "Alles kan en de lessen zijn zo opgebouwd dat het kind op het eigen tempo leert en ontwikkelt. Interesse en nieuwsgierigheid, dat zijn ingrediënten die nodig zijn!" 

Je komt Mabel al een aantal jaar tegen in diverse activiteiten binnen en buiten het CKC. Zo deed ze mee met De Ontdekking en draait ze met andere CKC-collega's een kleuterdansproject op basisscholen. Maar nu dus ook de kindertoneellessen, op de dinsdag. En die zijn perfect voor iedereen tussen de 4 en 6 jaar of 7 en 12 jaar die nieuwsgierig is naar het toneelvak of graag meer zelfvertrouwen zou willen hebben. 

Uitlaatklep

"Voor mij is dansen, zingen en acteren al van jongs af aan een enorme uitlaatklep geweest! Boos, blij, verdrietig... Alles kon ik kwijt in mijn dans, zang en spel. Soms kon ik moeilijk woorden geven aan dat wat ik voelde, en met het dansen of zingen kwam dat er op een andere manier wel uit", vertelt Mabel. "Daarnaast de ritmes die je kunt dansen, de accenten die je hoort, de noot die je moet raken, de toon waarop je iets uitspreekt. Het is letterlijk dansen met woorden, je lichaam laten spreken op muziek en zingen wat je niet kunt praten. Als ik zie wat het mij heeft gegeven; zelfvertrouwen, gevoelens onder woorden brengen, mijn lichaam heel precies gebruiken, mijn telling, ritme, gehoor voelen, begrijpen, doen. Dan gun ik dat anderen net zo erg als mijzelf."

Spelend leren

Bij Kindertoneel krijg je vijf lessen per blok waarin je met één thema aan de slag gaat. Iedere les heeft een eigen hoofddoel: kennismaken, uitbeelden, teksten maken, dialogen uitspelen, zelf scenes maken. Mabel: "Zo komen alle facetten van het spelende lerende schoolkind en alle facetten van toneelspelen aan bod. Na deze vijf lessen hebben de kinderen kennis opgedaan over het thema, leren samenwerken, toneelspelen, het lichaam en de stem beter leren begrijpen, teksten leren maken, samen een scene leren uitwerken, de verbeelding laten spreken en vooral veel over zichzelf mogen leren."

Pabo

Leren doet Mabel zelf ook graag: na de zomer start ze met de Pabo in deeltijd! "Dat doe ik om mijzelf nog verder uit te dagen en nog meer kennis op te doen om dat in mijn werk als een nog groter voordeel te laten werken."

Meer info over en aanmelden voor de lessen Kindertoneel