MaMoZo

Abstracte kunst is een reflectie van je gevoel. De vormen en kleuren zijn afhankelijk van je stemming. MaMoZo maakt vrij werk maar schildert soms ook vanuit thema’s. Wij worden door allerlei dingen geïnspireerd zoals de natuur, kleuren, reizen, stenen en mineralen, spiritualiteit e.d. en vooral heel belangrijk: Wij inspireren elkaar tijdens het samen werken. Het experimenteren en onderzoeken en daarmee ontdekkingen doen is een stimulans en ook een inspiratiebron. De nadruk ligt op het ontwikkelen van een eigen, persoonlijke (abstracte) stijl. Uit interesse bezoeken we samen ook vaak musea.

Het materiaalgebruik is bij voorkeur acryl en/of gemengde technieken op liefst grote doeken of karton. Acrylverf kan worden toegepast van transparant tot dekkend en wordt gebruikt in vele lagen. Bij het gebruik van andere materialen is “The Sky the Limit”, want er kan echt van alles worden gebruikt om tot een bepaald resultaat te komen, zoals zand, cement, hout, steen of inkt, aan te brengen met kwasten, paletmessen, schrapers, sponzen, doeken, etc. Maar het allerbelangrijkste is toch het plezier wat wij aan het schilderen beleven.

In 2013 zijn wij, na jaren schilderen bij het CKC o.l.v. Rineke Kop (oud-docent bij CKC), voor ons zelf begonnen door een eigen lokaal te huren om onze activiteiten gezamenlijk voort te zetten. Wij vormen een hechte groep van 7 personen en hebben op het moment geen ruimte voor nieuwe leden.

MaMoZo