Zoetermeer is thuis


‘Zoetermeer is thuis’ is een platform voor cultuurparticipatie in Zoetermeer. Cultuurparticipatie betekent simpel gezegd: deelname aan kunstzinnige en culturele activiteiten in de vrije tijd, buiten school en werk. Participatie gaat over meedenken, meedoen en meebeslissen. Met dit platform wordt kunst & cultuur in de wijk zichtbaar gemaakt en de behoefte hieraan in de wijk opgehaald.


Het team Cultuurparticipatie van CKC & partners brengt met ‘Zoetermeer is thuis’ een culturele, kunstzinnige èn maatschappelijke beweging op gang die de verbinding in de wijk vergroot. Bijvoorbeeld door kunst en cultuur dichtbij te brengen in de vorm van projecten, door inspiratie- en ontmoetingsplekken te creëren en door samen met wijkbewoners projecten te organiseren.


Wijkbewoners hebben zelf invloed op welke kunstzinnige of culturele activiteiten ze zouden willen zien of doen in hun wijk. Als bewoners vinden dat de wijk bijvoorbeeld te weinig kleur heeft, kan het gezamenlijk maken van een muurschildering een activiteit zijn. Of bijvoorbeeld het creëren van een plek in de wijk als podium voor talent, waar kinderen muziek kunnen maken, exposities kunnen worden getoond of een voorstelling wordt gegeven. Kortom eigen inbreng van de wijkbewoners is altijd leidend.


Volg @zoetermeeristhuis via Instagram en Facebook, stuur ons een bericht als je een goed idee hebt voor jouw wijk en tag #zoetermeeristhuis in je berichten over kunst & cultuur in de wijk!

 

 

Zoetermeer is thuis