Winnaars Young Music Talent 2023

Vrijdagavond 14 april was de finale van de muziekwedstrijd Young Music Talent in de Theaterzaal van CKC & partners. Meer dan 15 muzikanten gingen de strijd met elkaar aan. De vijf winnaars zijn Eleonora Ceretto, Aysana Heerdink Estrella, Mia Kaarls, Doppler Kwartet en Babytown. 

Young Music Talent is een competitie waarin jonge muzikale talenten strijden om verschillende prijzen per categorie. Zoals een optreden, masterclass, residentie experience en dit jaar als nieuwe prijs: optreden tijdens het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer! Deze prachtige prijs werd uitgereikt door wethouder Wim Blansjaar en gewonnen door de band Babytown. 

Toch is Young Music Talent veel meer dan een competitie. Young Music Talent is de uitdaging en kans voor jong muzikaal talent om zich verder te ontwikkelen. Zo krijgen de deelnemers tips van een vakkundige jury, werken ze aan podium skills tijdens de workshop podiumvaardigheden én ontmoeten ze andere muzikale jongeren. Zo bouwen ze aan een mooi netwerk en ontstaan er vooral nieuwe vriendschappen. 

De getalenteerde solisten en gedreven ensembles presenteerden zich aan een vakjury, in vijf verschillende categorieën. De winnaars van dit jaar zijn: Eleonora Ceretto (piano) in de categorie solisten t/m 10 jaar. Aysana Heerdink Estrella (zang) in de categorie solisten 11 t/m 16 jaar. Mia Kaarls (fluit) won de categorie solisten 17 t/m 21 jaar. Dit jaar waren er twee subcategorieën binnen de ensembles, namelijk klassieke muziek en lichte muziek. Binnen de klassieke muziek stalen het Doppler Kwartet de show en veroverden hiermee de eerste plek. De enthousiaste en driekoppige rockband Babytown won de ensembles binnen de subcategorie lichte muziek. 

Zowel de organisatie, de deelnemers en het publiek kijken terug op een fantastische editie. Young Music Talent is mogelijk gemaakt door het Residentie Orkest, Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, Ebony Ensemble en Vrienden van CKC en georganiseerd door CKC & partners.

Fotografie: Chris Lans

Blader hieronder door de beelden van de finale-avond:

Winnaars Young Music Talent 2023