Ruim 500 leerlingen tijdens Klassiek Zoetermeer

Op donderdag 24 november en vrijdag 25 november genoten maar liefst 500 basisschoolleerlingen in ons gebouw van Klassiek Zoetermeer.

Een eerste kennismaking met klassieke muziek: dát is Klassiek Zoetermeer voor de leerlingen van de Zoetermeerse basisscholen. Wat was het heerlijk om weer zoveel kinderen te mogen ontvangen!

Het thema van dit jaar was ‘Romeo en Julia’. Alle kinderen startte dan ook met het bekijken van twee muziekstukken. En daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan met een workshop geïnspireerd door de muziek. Zo gingen sommige klassen aan de slag met muziekinstrumenten en leerden andere klassen dansen op de muziek van het concert. 

Terwijl de kinderen druk bezig waren met de workshops, kwam als grote verrassing een muzikant binnen die live een stukje van de muziekstukken speelde! De leerlingen mochten vervolgens vragen stellen aan de muzikant en kwamen er zo bijvoorbeeld achter dat de lichte haren van een paard gebruikt worden voor de strijkstok van een violist. 

Lespakket
Klassiek Zoetermeer was dit jaar als schoolonderdeel snel uitverkocht. Wij willen het liefst zoveel mogelijk leerlingen de gelegenheid geven om mee te doen met het workshopprogramma. Vandaar dat we alle scholen 3 gratis lessen aanbieden, om zelf in de klas te geven. Voor elke bouw is een bijpassende lesbrief ontwikkeld.

Bekijk hier meer informatie over het lespakket

We kijken terug op een geslaagde Klassiek Zoetermeer-editie voor de scholen en kijken nu alweer uit naar een volgende keer!

In samenwerking met Netwerk Zoetermeer

Ruim 500 leerlingen tijdens Klassiek Zoetermeer