Meet me: Donna Cariba met CariBunda Barre

In de rubriek Meet me leren we een docent beter kennen. In deze Meet me: Donna Cariba vertelt met haar zonnige energie over CariBunda Barre en deelt mooie levenswijsheden!

Je voor- en achternaam

Donna Cariba

Welke cursus(sen) of activiteit(en) geef je?

Ik ben Barre Instructor en geef op donderdagavond 'CariBunda Barre'. Dit is een workout gericht op flexibiliteit en body sculpting. Het bevat elementen van yoga, pilates, ballet en fitness in één. Hierbij is er aandacht voor de buik, benen en billen. Later op de avond, geef ik BellydanceFit. Dit doe ik samen met mijn oudere zus, Vanessa. BellydanceFit richt zich op het verbeteren van je houding, het versterken van de core-spieren en het ontwikkelen van muzikaliteit. Ik vind muziek een belangrijk element in de lessen. Ik maak er dus ook altijd een Caribisch feestje van! 

Wat is het gekste dat je in een les of repetitie hebt meegemaakt?

We doen als groep altijd lekker gek! Iedereen komt na de tweede les gelijk uit hun schulpje! Niets verbaast mij tegenwoordig!

Welke oud-leerling/cursist is je het best bijgebleven en waarom?

We hebben in het verleden een cursiste gehad van 70+ jaar! Ze was altijd erg enthousiast en deed goed haar best om de jongere dames bij te benen. Ze is 2 jaar geleden in haar slaap heengegaan. Maar haar levendigheid, haar positieve energie...dat vergeet je echt nooit meer!!! Laat je niet weerhouden! 'Te oud' zijn, is een mindset. 'You don't stop moving, because you grow old. You grow old, because you stop moving!' 

Wat betekent het kunnen uitoefenen van jouw vak voor jou?

Ik zie mensen graag bijeenkomen en samen genieten! In het begin is iedereen erg timide, wat terughoudend. Maar als we eenmaal op de muziek losgaan, zie je iedereen stralen...De energie die je als groep creëert! Dat kun je gewoon niet beschrijven! Blijf elkaar opzoeken, luister naar elkaar, wees er voor elkaar. Dit hebben we in deze moeilijke tijd juist hard nodig! 

Als je morgen wakker zou worden en je had 1 nieuwe kwaliteit of mogelijkheid, wat zou het zijn?

Het liefst ben ik bij mijn ouders in het Caribische gebied. Maar wie groeien wil, moet grenzen verleggen!

Is er iets waar je al heel lang van droomt? En waarom heb je het nog niet gedaan?

Dit is een goede tip die ik kan delen! Je dromen moet je voor jezelf houden! 'Never discuss cheese with rats, talk bread with birds or make moves with snakes!'

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?

Wees lekker jezelf! In het leven kom je mensen tegen die jou niet leuk zullen vinden en dat is helemaal oke! Hoe zij over jou denken is eigenlijk niet eens jouw probleem! Haha

Waar kan ik jou voor wakker maken?

Je kunt mij wakker maken voor een Salsa/Bachata feestje! A bailar!

Waar hoop je over 5 jaar te staan?

Ergens in de Tropen! Ik volg de zon, zee en mijn cultuur!

Heb je een website, Facebook- of Instagrampagina waar we nog meer over je te weten kunnen komen?

Ik heb momenteel alleen een Instagram-pagina voor CariBunda Barre: @caribundabarre. Voor informatie met betrekking tot BellydanceFit en CariBundaBarre kun je terecht op de website van CKC, onder het kopje Dans >Body & mind.

Meet me: Donna Cariba met CariBunda Barre