Het Kunstmenu schooljaar 22/23

Gegarandeerd smullen van culturele belevenissen in Zoetermeer

In het schooljaar 2022-2023 staat er weer een prachtig Kunstmenu klaar voor de Zoetermeerse leerlingen. Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor culturele belevenissen voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8.

Wat is het Kunstmenu?
Het Kunstmenu zorgt ervoor dat alle Zoetermeerse leerlingen het komend schooljaar kunnen genieten van bijzondere belevenissen bij de culturele instellingen die Zoetermeer rijk is. Zoals Museum de Voorde, Kunstgarage Franx, Bibliotheek Zoetermeer, CKC & partners, het Stadstheater Zoetermeer of Filmhuis Cameo. Denk aan het beleven van film-, dans-, muziek-, theater- en literatuurvoorstellingen op school of in het theater.

Kunst en cultuur naar het onderwijs 
Voor een school is het vaak een uitdaging om culturele activiteiten  te organiseren. Dit heeft te maken met hoge kosten maar ook de tijd om geschikte voorstellingen en culturele uitstapjes te vinden. Vanuit Cultuur en Techniek op School werken we nauw samen met scholen en culturele partners in Zoetermeer. Zo is het mogelijk om kunst en cultuur ook vanuit het landelijke aanbod op een laagdrempelige manier naar het onderwijs te brengen.

Ellen van Cultuur en Techniek op School over het Kunstmenu: “Op deze manier helpen we scholen aan een divers cultureel programma dat afgestemd is op de leeftijd van de leerlingen. Zo brengen wij kunst en cultuur naar de jongste kinderen toe en laten we de oudere kinderen ervaren en zien waar kunst en cultuur te beleven is in de stad. Een betoverende ontdekkingstocht  voor iedereen.”

Een bruisend programma 
Ook dit jaar gaan de kinderen gegarandeerd smullen van de bijzondere culturele belevenissen die op het Kunstmenu staan. Zo kunnen de allerkleinsten genieten van dansvoorstellingen zoals ‘Meneer Pannenkoek’  of ‘Kijk eens wat ik kan’. De leerlingen van andere groepen mogen Zoetermeer in  om cultureel erfgoed  te ontdekken en kunst op een speciale manier te ervaren.

Samen op avontuur 
Ellen: “Cultuur is veel meer dan het kijken naar een film of voorstelling. Vaak zit daar ook nog een actieve lesverwerking aan vast, waarin de leerlingen zelf kunnen doen en ervaren. Het is een bijzondere beleving die wij alle kinderen in Zoetermeer willen laten meemaken. Samen op onderzoek, samen kijken en samen ontdekken wat kunst met je doet.”

Activiteiten boeken Kunstmenu
Als school een culturele activiteit uit het Kunstmenu boeken? Ga dan naar de website van Cultuur en Techniek op Schooll

Het Kunstmenu schooljaar 22/23