Klassiek Zoetermeer voor scholen

Basisscholen opgelet: laat Klassiek Zoetermeer je verrassen 
Ook dit jaar brengen we klassieke muziek naar de midden- en bovenbouw van het primaire onderwijs in Zoetermeer. Op een laagdrempelige manier maken leerlingen kennis met klassieke muziek door middel van verrassingsworkshops. 

Klassiek Zoetermeer
Tijdens het meerdaagse festival maakt jong Zoetermeer kennis met klassieke muziek. Voor scholen een leuk cultureel uitje waarin het nuttige met het zeer aangename wordt gecombineerd! Op 24 en 25 november kunnen de leerlingen deelnemen aan één van de verrassingsworkshops bij CKC & partners. 

Verrassingsworkshops 
Scholen kunnen zich aanmelden en worden door ons ingedeeld op één van de workshops. Het blijft dus een verrassing wat de leerlingen precies gaan doen. Er worden verschillende lessen gegeven: beeldende kunst, theater, muziek of dans. 

Klassieke muziek is goed voor kinderen
Het luisteren naar klassieke muziek heeft een positief effect op onze hersenen. Voor volwassenen en ook zeker voor kinderen! Ken je dat gevoel, dat een klassiek stuk je diep raakt? Dit komt door de aanmaak van dopamine, dat stofje waar we zo gelukkig van worden. Maak je zelf klassieke muziek samen met anderen? Dan maak je ook oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd. 

De wetenschap bevestigt 
Erik Scherder (hoogleraar Klinische Neuropsychologie) is ook razend enthousiast over muziek op school, want zegt hij: ‘Muziek in de les bouwt aan de cognitieve reserve van het kinderbrein. Studies tonen aan dat hun brein complexer wordt door allerlei nieuwe verbindingen aan te leggen. Het vermogen om verbanden te leggen en om te plannen gaat vooruit, maar ook vaardigheden in rekenen en taal. Dat is een fantastische investering in de langetermijnontwikkeling van het kind.'

Praktische informatie 
Op 24 en 25 november worden de verrassingsworkshops gegeven door docenten bij CKC & partners. Vanaf 3 oktober kun jij jouw klas aanmelden. Gedaan? Dan plannen wij jouw klas in op één van de bijzondere workshops. De bijdrage vraagt een investering van € 30,- per klas. 

Workshopdata en tijden:
●    Donderdag 24 november bovenbouw (groep 6, 7 en 8)
○    Ronde 1: 9.00 - 10.15
○    Ronde 2: 10.30 - 11.45 
●    Vrijdag 25 november middenbouw (groep 3,4 en 5) 
○    Ronde 1: 9.00 - 10.15
○    Ronde 2: 10.30 - 11.45 

Het is helaas niet meer mogelijk om jouw klas aan te melden; alle workshops zitten inmiddels vol.

Culturele samenwerking
Klassiek Zoetermeer is een samenwerkingsverband tussen Netwerk Zoetermeer en CKC & partners. Samen maken we klassieke muziek toegankelijk voor jong tot oud! 

 

Klassiek Zoetermeer voor scholen