Meer dan duizend kinderen genoten van Klassiek Zoetermeer

Wat een geweldige week was het: voor Klassiek Zoetermeer mochten wij ruim duizend kinderen van basisschoolleeftijd verwelkomen in ons gebouw!

Kennismaken met klassieke muziek

Het was heerlijk om de sprankeling in het CKC-gebouw te voelen door de aanwezigheid, energie en stemmen van al die kinderen en natuurlijk was het ook bijzonder leuk om de kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek.

Workshops

Voor veel kinderen was het een van de eerste keren dat zij met klassieke muziek in aanraking kwamen. Elke klas kreeg een workshop, die een verrassing bleef tot zij binnen waren. De leerlingen volgden workshops dans, theater, muziek, beeldende kunst en poëzie / taal. 

Dag en Nacht

Elke workshopdocent trapte af door een video af te spelen, waarin een ensemble van cello, harp en fluit twee muziekstukken speelde: Danse Macabre van Camille Saint-Saëns en Chanson De Matin van Edward Elgar. Harpdocent Marjatta stelde in de video wat vragen, waar de kinderen tijdens het luisteren over na konden denken. Daarna gingen ze in de workshops aan de slag met de muziekstukken en het thema Dag en Nacht. 

Live optreden violist

Terwijl de kinderen druk bezig waren met dansen, theater, poëzie en kunst maken, kwam als grote verrassing een violist binnen die live een stukje van de muziekstukken speelde! De leerlingen mochten vervolgens alle vragen stellen die ze konden bedenken, en die varieerden van 'waar zijn de snaren van gemaakt?' tot 'wat is je lievelingsdier?'. De muzikanten gaven overal geduldig antwoord op.

We kijken terug op een ontzettend geslaagde Klassiek Zoetermeer-week voor de scholen, en kijken nu alweer uit naar een volgende keer!

Meer dan duizend kinderen genoten van Klassiek Zoetermeer