Het Kunstmenu schooljaar ‘23/’24: op culturele ontdekkingstocht in Zoetermeer

In het schooljaar 2023-2024 kunnen Zoetermeerse leerlingen samen weer op culturele ontdekkingstocht. Vanaf nu kunnen basisscholen zich weer inschrijven voor kunstzinnige avonturen voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. 

Wat is het Kunstmenu?
Dankzij het Kunstmenu kunnen Zoetermeerse leerlingen volop proeven van kunst en cultuur met en bij de culturele instellingen die Zoetermeer rijk is. Denk aan Kunstgarage Franx, Bibliotheek Zoetermeer, CKC & partners, het Stadstheater Zoetermeer, Filmhuis Cameo en sinds dit jaar: het Nationale Videogame Museum. De kinderen beleven kunst op verschillende manieren. Zoals film-, dans-, muziek-, theater- en literatuurvoorstellingen op school of in het theater. 

Kunst en cultuur naar het onderwijs 
Voor scholen is het vaak een uitdaging om culturele activiteiten te organiseren. Door bijvoorbeeld hoge kosten, maar ook de tijd die het vraagt om passende voorstellingen en uitjes te vinden voor de verschillende leeftijden. Vanuit Cultuur en Techniek op School werken we nauw samen met scholen en culturele partners in Zoetermeer. Op deze manier brengen we kunst en cultuur ook vanuit het landelijke aanbod op laagdrempelige wijze naar het onderwijs. 

Een educatief programma vol plezier 
Dit jaar zullen de kinderen wederom genieten van de bijzondere culturele en kunstzinnige avonturen die op het Kunstmenu staan. Zoals de muziekvoorstellingen ‘Luister, de nacht’ en ‘Herrie in de tent’ voor de leerlingen uit groep 3. Groep 5 leert in het Nationaal Videogame Museum hoe dankzij ‘The power of play’ games niet alleen leuk, maar ook ontzettend nuttig zijn! 

Samen kunst en cultuur beleven 
Ellen Bavinck van Cultuur en Techniek op School over het Kunstmenu: “Er staan weer mooie, interessante voorstellingen en prikkelende museumbezoeken op het programma. We denken dat leerlingen zich verwonderen en super-enthousiast raken over wat ze meemaken en beleven.” 

Jouw leerlingen laten proeven van het Kunstmenu? 
Leuk! Ze zullen er gegarandeerd van smullen. Lees hier alles over het Kunstmenu 2023/2024: www.cultuurentechniekopschool.nl/kunstmenu 

Het Kunstmenu schooljaar ‘23/’24: op culturele ontdekkingstocht in Zoetermeer